Minor CSM problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by twofive, Feb 23, 2009.

Feb 23, 2009

Minor CSM problem by twofive at 11:00 AM (2,854 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    Hi!

    I just tried to replace the "Wii-Disc" in the Disc Channel. For example I just made a minor change: I added "DVD-R".
    I used Photoshop CS3 to edit it. I saved it as 32-Bit BMP, but I didn't know how to save it as "32 bit bmp no alpha layers".
    After saving as BMP I saved it as TPL using Gallys TPL Converter. I selected "RGB5A3" and clicked on that grey color.

    Then I packed all back together and installed 0000045.app on my Wii, but now I got such a ugly frame surrounding the disc:

    [​IMG]

    I think it's because I weren't able to find out how to remove the alpha layers.
    Can someone please beat me to find that option?
     


  2. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,170
    Country:
    United Kingdom
    Beat you?

    With a stick?

    Until you find that option?

    [​IMG]
     
  3. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland

    My fail - my English is just crap [​IMG]
    Nevermind, can someone please help me?
    I tried searching but that made me even more confused...
     
  4. lucajucan

    Member lucajucan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    italy
    Country:
    United States
    you sent me the image, and make i for you. [​IMG]
     
  5. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    It's this one:

    [​IMG]
    (uploaded as PNG for upload speed reasons)

    But may you mind telling me how you do it? I want to replace a few more images and don't want to ask you for every pic ;-)
     
  6. lucajucan

    Member lucajucan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    italy
    Country:
    United States
    i upload it with mega upload

    http://www.megaupload.com/?d=T51SKHVL

    work only tga to tpl

    rename the image in imagen.tga and press the bat file.
    the new image is rename Nueva_imagen.tpl
     
  7. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    Awesome, thank you!
    Are there any special settings needed for the TGA?
    If not, I start modding right now [​IMG]
     
  8. lucajucan

    Member lucajucan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    italy
    Country:
    United States
  9. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    Does saving as TGA from Photoshop CS3 work, too? That would make that way easier!
     
  10. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    Can't you just read the How to make your own CSM-Thread, and asking there, instead of creating a whole, new, f****** Thread, and messing up the Forum? This nerves me a bit... [​IMG]

    ADD THE DAMM TRANSPARENCY WITH TPL...it's well described in the Thread, so I don't think you've read the Thread well...

    Easy Steps:
    -Load the Image with TPL-App
    -Klick on the Color that should be transparent
    -Choose RGB5A3
    -Save as .tpl

    Oh, and I'm pretty shure, you'll mess up the System...Chances are around 80%...transparent Images never worked for me...
     
  11. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    I did that, but then I get that result you see on top... Ugly frame surrounding the Disc [​IMG]

    //EDIT: Do I have to check "Sin color alpha"?
     
  12. lucajucan

    Member lucajucan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    italy
    Country:
    United States

    yes yes it is perfectly
     
  13. _Contra_

    Member _Contra_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    315
    Country:
    Italy
    I apologized Photshop CS4, but how do I save the Bmp in 32 bit?

    thanks
     
  14. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland

    In CS3 it's after you pressed OK in the save dialogue:
    [​IMG]
     
  15. _Contra_

    Member _Contra_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    315
    Country:
    Italy

    Thanks: D

    works: D
     
  16. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    Using yours it now looks like this...

    [​IMG]

    No disc, huh? [​IMG]

    //EDIT:
    I tried again with TPL conv, but I get the same ugly frame around the disc... dammit!

    //EDIT:
    I found my solution!
    I copied the JPG from the Wii System Image Charts breakdown thread. They have the wrong transparent color.
    When I extract the Image myself it works flawlessly.
    Thanks for all your help!
     
  17. lucajucan

    Member lucajucan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    italy
    Country:
    United States
  18. WiiShizzza

    Member WiiShizzza Graphics juggler

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    1,201
    Country:
    Germany
    best result will be using TGA files with alpha channel in combination with TPL_EDIT_FE.
     
  19. _Contra_

    Member _Contra_ GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    315
    Country:
    Italy
  20. twofive
    OP

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland

Share This Page