Micro SD Wont read on computer (But Does on Acekard)

Discussion in 'Acekard' started by wiibob, Jan 31, 2012.

  1. wiibob
    OP

    Member wiibob GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    255
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    So im trying to update my flashcard to latest firmware but my computer is having trouble reading the micro sd card. I have tried two separate adapters but it still says there is no disk in the drive. This is weird because i can still play/read files from the micro sd card on my ace kard. Is there a way to fix this, there is currently no other way to add items to this micro sd card!
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    its probably either the reader, the seating of the msd card in the reader, or the usb slot you are using.

    on occasion i've had crappy readers tell me my card is not there, but re-seating it always helps.

    what brand, size, class of msd card is it? have you had any problems with it in the past? if you run moonshell does it tell you that your msd card is corrupt?

    -another world
     
  3. wiibob
    OP

    Member wiibob GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    255
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Ive tried both a usb card reader and a micro sd to sd reader, moonshell still works perfectly and i have also tried it on a computer with windows 7 and another computer with windows XP. Its a sandisk microsdhc 8gig card, havnt had any problems with it in the past.
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    the sd adapters usually cause more problems then they solve. try another usb reader. i've had great luck with kingston readers. like this one: [​IMG]

    -another world
     
  5. NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU

    Member NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU Now with extra redundancy!

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    859
    Location:
    The EoF
    Country:
    Australia
    Maybe both USB+SD adapters are broken?

    Are you using an sdhc card reader and not just a regular sd reader?
     
  6. wasim

    Member wasim ♫ Music addict ♫

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    907
    Location:
    Calicut
    Country:
    India
    First of all try using the card reader you have on another computer.
    Then try using another SD card on your computer. then you'll know where the problem is.


    It's probably the problem of your card reader, get a new one. i had the same problem and got a new one.
     
  7. wiibob
    OP

    Member wiibob GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    255
    Location:
    New York
    Country:
    United States
  8. unz

    Member unz Chaotic Neutral

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    283
    Location:
    Curmudgeon's quarters
    Country:
    Australia
    Try formatting the microsd with a mobile phone and then see if it works with your pc.

    How old is your microsd card?
     
  9. wiibob
    OP

    Member wiibob GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    255
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    now i pop it in to the computer and it says it needs to be formatted, i attempt to format and it says it cannot be formatted. I have no smart phone to format it with either :(
     
  10. gifi4

    Member gifi4 How am I a 'New Member'?

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    2,352
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Well, I have noticed my SD cards tend to become a little crazy when I neglect them for a while A.K.A: When I don't use the memory card often enough, I experience basically the same problems as you.
    I was unable to format the card in anything I tried it with until it actually formatted on my computer.
    So I don't know if it'll help you but that seems to be how mine fixed itself
     

Share This Page