Metroid Prime 3 Corruption freezing

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Link5084, Jun 12, 2009.

Jun 12, 2009
  1. Link5084
    OP

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States
    I'm in the Gateway in Bryyo and I noticed that the music kept looping over and I can't access any other areas and when I access the map, the game completely freezes. Has anyone ever got that happening to them? What are some spots you have to be very careful of in order for the game not to freeze when using a backup?
     
  2. mousex

    Member mousex GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    987
    Country:
    United States
    I only had one freeze in space after Bryyo. With USB Loader there were no freezes and better loading times. I know that this may sound silly and you don't want to hear it, but maybe you have a bad burn?
     
  3. Link5084
    OP

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States
    I dont think so, I burned it at 4x.
     
  4. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    then it sounds like you dont have a problem, maybe try a newer rev Cios. Not sure though what the best rev is for the backup loader.
     
  5. Link5084
    OP

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States
    Weird, apparently whenever I try to access the map and leave it on for like 2 minutes and come back, the music loops over and over and gives me this problem
     
  6. djda

    Member djda GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    240
    Country:
    Barbados
    Even burning at 4x can give problems there could be a micro scratch somewhere that you cant even see. Just burn a fresh copy and it will work. If not then you dled a bad rip and you should find a new one
     
  7. Devvar

    Newcomer Devvar Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Australia
    Or you ripped a bad rip.
     
  8. thiagofera

    Newcomer thiagofera Advanced Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    57
    Location:
    Brasil
    Country:
    Brazil
    Patch the ios of your game to 249 thenn try, it worked to me... [​IMG]
     
  9. ineedhelpbad

    Newcomer ineedhelpbad Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    92
    Location:
    Chicago IL USA
    Country:
    United States
    i got bad burns for this game at all speeds 4x 8x 16x and disc types +r bitset -r but a new burn (or cleaning the disc) always fixed it up. i had a copy that would always freeze at this one particular door but a new copy fixed that.
     
  10. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    I had a similar "freeze" in the Pirate Homeworld Mining area, the music would loop and the doors wouldn't open, and I couldn't access the menu.
    Very annoying, because I was just attempting a 100% speedrun, but I have played through Metroid Prime 3 numerous times on USB loader and it only happened once. Seems to happen randomly, but rarely, at least for me.

    EDIT: I was always using USB loader, but the same problem happened to me. It might happen more often with disc-based loaders.
     

Share This Page