Hacking Metroid Prime 3 Corruption freezing

Link5084

Sword & Shield at your service
OP
Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
1,367
Trophies
0
Website
Visit site
XP
678
Country
United States
I'm in the Gateway in Bryyo and I noticed that the music kept looping over and I can't access any other areas and when I access the map, the game completely freezes. Has anyone ever got that happening to them? What are some spots you have to be very careful of in order for the game not to freeze when using a backup?
 

mousex

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2009
Messages
986
Trophies
0
XP
114
Country
United States
Link5084 said:
I'm in the Gateway in Bryyo and I noticed that the music kept looping over and I can't access any other areas and when I access the map, the game completely freezes. Has anyone ever got that happening to them? What are some spots you have to be very careful of in order for the game not to freeze when using a backup?
I only had one freeze in space after Bryyo. With USB Loader there were no freezes and better loading times. I know that this may sound silly and you don't want to hear it, but maybe you have a bad burn?
 

Link5084

Sword & Shield at your service
OP
Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
1,367
Trophies
0
Website
Visit site
XP
678
Country
United States
mousex said:
Link5084 said:
I'm in the Gateway in Bryyo and I noticed that the music kept looping over and I can't access any other areas and when I access the map, the game completely freezes. Has anyone ever got that happening to them? What are some spots you have to be very careful of in order for the game not to freeze when using a backup?
I only had one freeze in space after Bryyo. With USB Loader there were no freezes and better loading times. I know that this may sound silly and you don't want to hear it, but maybe you have a bad burn?

I dont think so, I burned it at 4x.
 

WiiBlaster

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 23, 2008
Messages
1,189
Trophies
0
XP
29
Country
United States
Link5084 said:
mousex said:
Link5084 said:
I'm in the Gateway in Bryyo and I noticed that the music kept looping over and I can't access any other areas and when I access the map, the game completely freezes. Has anyone ever got that happening to them? What are some spots you have to be very careful of in order for the game not to freeze when using a backup?
I only had one freeze in space after Bryyo. With USB Loader there were no freezes and better loading times. I know that this may sound silly and you don't want to hear it, but maybe you have a bad burn?

I dont think so, I burned it at 4x.

then it sounds like you dont have a problem, maybe try a newer rev Cios. Not sure though what the best rev is for the backup loader.
 

Link5084

Sword & Shield at your service
OP
Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
1,367
Trophies
0
Website
Visit site
XP
678
Country
United States
Weird, apparently whenever I try to access the map and leave it on for like 2 minutes and come back, the music loops over and over and gives me this problem
 

djda

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 15, 2009
Messages
240
Trophies
0
Website
Visit site
XP
31
Country
Barbados
Even burning at 4x can give problems there could be a micro scratch somewhere that you cant even see. Just burn a fresh copy and it will work. If not then you dled a bad rip and you should find a new one
 

Devvar

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 22, 2008
Messages
56
Trophies
0
XP
31
Country
djda said:
Even burning at 4x can give problems there could be a micro scratch somewhere that you cant even see. Just burn a fresh copy and it will work. If not then you dled a bad rip and you should find a new one
Or you ripped a bad rip.
 

thiagofera

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 28, 2008
Messages
57
Trophies
0
Location
Brasil
XP
86
Country
Brazil
Patch the ios of your game to 249 thenn try, it worked to me...
wink.gif
 

ineedhelpbad

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 12, 2008
Messages
92
Trophies
0
Age
35
Location
Chicago IL USA
XP
102
Country
United States
i got bad burns for this game at all speeds 4x 8x 16x and disc types +r bitset -r but a new burn (or cleaning the disc) always fixed it up. i had a copy that would always freeze at this one particular door but a new copy fixed that.
 

Helsionium

Alpha and Omega
Member
Joined
Jul 18, 2008
Messages
358
Trophies
0
Age
32
Location
Innsbruck, Austria
Website
www.helsionium.eu
XP
289
Country
Austria
I had a similar "freeze" in the Pirate Homeworld Mining area, the music would loop and the doors wouldn't open, and I couldn't access the menu.
Very annoying, because I was just attempting a 100% speedrun, but I have played through Metroid Prime 3 numerous times on USB loader and it only happened once. Seems to happen randomly, but rarely, at least for me.

EDIT: I was always using USB loader, but the same problem happened to me. It might happen more often with disc-based loaders.
 
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://imgur.com/gallery/d7s8aDi