Mario Kart Wii

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by PR0r, Jun 28, 2009.

Jun 28, 2009

Mario Kart Wii by PR0r at 3:57 PM (964 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. PR0r
    OP

    Member PR0r GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    103
    Country:
    Australia
    Mario Kart freezes and black screen after controller safety screen when loading the start of the game.


    ive scanned these forums and several others but i havent found a solution to my problem.

    Backed up a genuine dvd of mario kart onto usb hdd to use with usbloader gx.
    I am running 3.2 PAL system.
    CIOS38 v 10

    Has anyone overcome this problem? Seems like its been common for people downloading this game from the net but not so common with genuine copys.

    I was never asked to upgrade any system files when loading the game for the first time.

    My system was 3.2 when new and have put HBC via bannerbomb. nothing else really has changed.


    The only thing I havent tried is instaled CIOS51 but there's only an internet install for this. Anyone have any ideas? Thanks
     
  2. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    What region is your Mario Kart?
     
  3. PR0r
    OP

    Member PR0r GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    103
    Country:
    Australia
    PAL. system is 3.4E - sorry i put 3.2 above.
     
  4. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Since it's from Australia, it should say PAL on the cover. Does the game work fine from the disk?
     
  5. pboga

    Newcomer pboga Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Brazil
    Maybe changing to cios rev9. Mine was giving the same problem as you, but i was on rev13. Changed back to rev9 and it works great now.
     
  6. PR0r
    OP

    Member PR0r GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    103
    Country:
    Australia
    i borrowed the disc.. and to be honest i never tried playing it with the disc.

    i loaded the game as a test from the usb drive and it booted fine the FIRST time only.. i sadly dont have the disc anymore
     
  7. PR0r
    OP

    Member PR0r GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    103
    Country:
    Australia
    Will try this first thing in the morning.. fingers crossed. I had troubles with rev13 with usbloader gx freezing too which is why im with rev10.
     
  8. pboga

    Newcomer pboga Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Brazil
    I used the rev10 for a while, but i was getting some freezing trouble in games like DOnkey Kong and Wario Shake it. So i changed back to rev9

    Check out this, it helped me a lot!
     
  9. henkie

    Newcomer henkie Member

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    Netherlands
    I use rev12 and have no problems playing the game.

    I do however have one little problem, it doesnt creat the channel. I tried to creat the channel from backup disk and usb loader, but both no luck. Any one else have the same problem?
     
  10. PR0r
    OP

    Member PR0r GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    103
    Country:
    Australia
    Tested with rev 9.. still freezes.
    Any more suggestions?

    I am going to get the original copy back tomorrow and try reinstalling again and then threw the PC.

    So frustrating!
     
  11. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    I had the exact same problem, with the exact same game.. it ended up being my hard drive. if possible, try from another one, or an sd card if you have one big enough.
     
  12. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    Funnily enough I had exactly the same problem with exactly the same game but unlike Troy it ended up being a bad rip of the original disc! I "obtained" another copy elsewhere from ahem the net and then it worked fine.
     

Share This Page