1. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    First off the port creator is someone called stranno he made an old port that keeps lagging all the time then after one or two months he created another port thats "supposed" to run 60 fps, see I wrote supposed in qoutations because its the complete opposite its even slower than the old port, so does anyone know how to fix that?

    oh I am old 3ds xl but thats not the reason, I saw someone on the old 3ds and it lags rarely
    and yes I have dsp1
     
    Last edited by Bruhalert, Oct 8, 2020
  2. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    9,146
    Country:
    United States
    Works fine here at 60fps
     
  3. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    do you know how to fix is what I am asking not if it works for you

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    and for the love of god please dont post your problems here if you want someone to solve your problem just create a new thread not post them in other peoples threads
     
  4. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    guys pls help
     
  5. Hanafuda

    Hanafuda GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    3,201
    Country:
    United States
    I'm on a New 3DS but works fine for me too. Short hang every time I save, about 2 seconds. But the game runs fine.
     
  6. stranno

    stranno GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    243
    Country:
    I'm not the author and I make it clear in every single site. It has been developed by Mkst.

    O3DS just falls short when it comes to 30fps, not to mention 60fps. Lastest build with sound over syscore should work better on O3DS but, as far as I read, it does not fully solve the problem. Mkst has been working on it but it's just hard to squeeze the original console.

    On top of that Mkst is also working on the Wii port as well as the minimap branch.
     
    Last edited by stranno, Oct 8, 2020
  7. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    ok stranno I will be honest the sounds in the new port sounds way better than the old port but in functionality the older build works way better the only reason I dont like it though is that you cant turn AA off so I get these slow downs, also the slow downs in both ports are not from 60 fps 30 fps its more like from 30 fps to 15 fps it happens in both builds but in the older build it doesnt happen as much as in the newer build
     
  8. battlecatsahead

    battlecatsahead GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 28, 2020
    Messages:
    147
    Country:
    Canada
    nobody posted their problems here, calm down dude
     
  9. Boesy

    Boesy GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 18, 2020
    Messages:
    721
    Country:
    United Kingdom
    When I was using the old version it was a pain in the ass, but the new build runs nearly perfect on my "old" 3DS.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Same on the "old" 3DS consoles. Also happens on PS2, it actually freezes so makes you think the console needed to be rebooted except it doesn't.
     
  10. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    @stranno look the problem is those sudden fps drops that happens all the time and instead of it being from 60 fps to 30 fps its more like 30 fps to 15 fps this happens in both builds but in the older build it happens way less times than the new port but the problem with the new port is that you cant turn off AA so that it might be at a stable fps and also there is no minimap and also sound lags way more than the newer port and the full fps you cant is 30 fps rather than 60 fps and I know that in the newer port you can control wether AA in on or off or 400px or 800px but there is no difference at all between lowest settings and highest settings and in the starting screen were you can play with marios face, my god the fps horrendous in both builds. I think this is because I download it from people who already built it but yeah I am not building it its so complicated and I cant install docker and mysys whatever that was called for some reason I cant copy and paste, I tried typing them instead of copy and paste and now I get errors, but stranno can you give me a download for your built version cia because I noticed when I downloaded it from different ppl I got some performance improvements maybe yours is the one that might fixe this issue
    listen I know that u are not the author but how did you get the game? its by building/compiling it whatever u call it, can you give me your build.
     
    Last edited by Bruhalert, Oct 8, 2020
  11. battlecatsahead

    battlecatsahead GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 28, 2020
    Messages:
    147
    Country:
    Canada
    you shouldnt ask for compiled roms, its against the rules, just build it yourself dude
     
  12. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    its way hard

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    and I already explained why I cant do that
     
    Last edited by Bruhalert, Oct 10, 2020
  13. battlecatsahead

    battlecatsahead GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 28, 2020
    Messages:
    147
    Country:
    Canada
    dude, its not that hard, to copy paste in msys, just right click then click paste
    and it doesnt change the fact that you are not allowed to ask for roms
     
  14. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    dude did you look at the full comment?
     
    Last edited by Bruhalert, Oct 10, 2020
  15. battlecatsahead

    battlecatsahead GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 28, 2020
    Messages:
    147
    Country:
    Canada
    yeah, also, why do you keep swearing, just calm down dude
     
  16. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    probably because I had this issue from like a month ago and I am annoyed
     
  17. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    7,106
    Country:
    United States
    It doesn't matter if you can't compiled SM64 yourself. Asking for warez is not allowed here. The only help we can provide is that you can find compiled roms if you do some basic google searching.
     
    battlecatsahead likes this.
  18. battlecatsahead

    battlecatsahead GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 28, 2020
    Messages:
    147
    Country:
    Canada
    okay, but just compile it yourself
     
  19. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    I am almost done compiling it I am stuck on baseroom.xx.z64 part where is that file?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    like where is it downloaded
     
  20. Bruhalert

    OP Bruhalert Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    Ok I fixed it I just got another compiled version that worked for me
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - properly, working, Mario