M3Sakura Ver1.40 X Instant Code= 10sec delay

Discussion in 'M3 Adapter' started by dsrules, Jun 2, 2009.

Jun 2, 2009
  1. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,299
    Country:
    @g6team, what happened here? I have reported this ever since Sakura 1.35 X 3rd Edition came out
    on Sakura 1.40 X, the Instant Codes cheat function is still equal the same as a 10 seconds delay (not the Toggle ON/OFF 10 seconds delay), but a REAL 10 Seconds delay
    please fix it ASAP
     
  2. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    I don't seem to have that problem...
     
  3. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,299
    Country:
    that means either you have no idea what I'm talking about or you didn't test a game that requires the use of Instant Codes cheat function

    try play the clean rom version of Guitar Heroes using the bypass Grip hack and tell me if there's a problem or not
     
  4. powered_by_tux

    Member powered_by_tux GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    167
    Country:
    Germany
    What's with the loss of code and real time functionality after soft resetting? Has it been fixed in 1.40?

    EDIT: No, it has not been fixed.
     
  5. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    I'm not an idiot :\

    I do know what you mean and it seems to work for me, IDK about you.
     
  6. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Ill test it soon. If there is any issue I'll report it to the team.
     
  7. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,299
    Country:
    it seems to work??? you sounded like you're not even sure it works or not, mind telling me which game(s) did you tested the Instant Codes function with on Sakura 1.40?

    and let me give you another test for a game that need to use the Instant Codes function since there are only a few out there
    Kingdom Hearts 358/2 Days (J)
    GameID: YKGJ 7F96A5B7

    [half bypass privacy check]
    9208AD06 0000E28D
    1208AD08 00000037
    D2000000 00000000


    use a clean rom (not patched), open Notepad and copy&paste the bolded part, then save it as a .dht cheatfile (make sure Save as type is set to All Files)
    enable the cheat and load the game, choose New Game, choose Difficulty, choose Yes to start.
    do the same in both Sakura 1.40 and Touchpod and see the difference, or go back to Sakura 1.35 2nd edition and see the difference

    oh yeah, just in case, to make sure that you're using a clean rom on Guitar Heroes and Kingdom Hearts: load the game without any cheats and make sure that both games can't start normally.

    here's another one, Metal Slug 7 Japanese version:
    Metal Slug 7 (J)
    GameID:YM7J 6C39B2B3

    [english language]
    220531B0 00000001


    Start a new mission, if the Instant Codes works then the game will be in English, otherwise it'll be in Japanese
     
  8. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Ya, the instant code function seem to be broken in Sakura. I'll let the team know.

    Thanks!
     
  9. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,299
    Country:
    thanks g6team, hope the team will fix it soon...
     
  10. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,751
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    Could you let the team know that the game freezes when you try to battle someone on wifi with pokemon platinum if you have any extra features turned on, like ar codes or soft reset.
     
  11. Styles420

    Member Styles420 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    248
    Location:
    Denver, Colorado
    Country:
    United States
    Maybe the freeze is because you're essentially using a modified ROM - all of those features require a front-end loader to be patched to the game, and AR codes actually patch the game itself. This means that your data isn't what the other user's copy expects, so the two copies can't communicate. It'd be a lot like if I decided to throw random bits of latin into a conversation where only english is expected - communication problems are nearly inevitable.

    It's not an issue with your flashcart, it's a matter of using modified files. Try playing the game without cheating, and it will work fine.
     
  12. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Dude no, I am sure. But I guess if anything anyone says contradicts what you say they're automatically retards who don't know s**t about anything. I'm not trying to start a fight with you, I'm just pointing out that when I say something I mean it, I won't go around saying something like "I found a way to fix all the problems of Sakura!" unless I really mean it...or if it's April 1st.

    But it doesn't really matter since g6team already tested it himself.
     
  13. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,299
    Country:
    DeltaBurnt, I'm not trying to start a fight too. There is just no way the Instant Codes function is working on Sakura 1.35 3rd edition and 1.40X and yet you said it works, there must be something wrong there, that's why I asked you to test those games out and post the results or tell me which game you tested and works so that I could test it out.

    But now, even g6team admitted that the Instant Codes function is broken in 1.40 X...case closed.
     
  14. gokuguy

    Member gokuguy GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    403
    Country:
    United States
    Does that Piracy Bypass for KH work all the way through the game? If so, why is it called half piracy bypass?
     
  15. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,299
    Country:
    no. it's just a code that I made for testing the Instant Codes function
    you could only get as far as the Sleeping Room just before the actual game play begins..
     
  16. gokuguy

    Member gokuguy GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    403
    Country:
    United States
    I figured as much...;/ Thanks...
     

Share This Page