M3i freezing ]:

Discussion in 'M3 Adapter' started by ijustforgot, May 15, 2010.

May 15, 2010

M3i freezing ]: by ijustforgot at 11:37 PM (2,333 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    In miles edgeworth i keep freezing in the 4th case where yu had to deduce faraday on the floor
    In pokemon heart gold (patched with black screen and rudolph) it freezes randomly, when i reset it freezes in like 2 seconds, then when i load game it turns black
    Once when i open m3 it just said m3real and didnt load and i had to resetup

    Help fix
     


  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    What firmware are you using?
     
  3. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    sakura 4.7
     
  4. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Turn off Soft-Rest/Real-Time save and that should do the trick
     
  5. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    they were never on
     
  6. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Interesting, cheats on?
    I forgot to ask, is it the latest Sakura? Because both those were fixed along time ago
     
  7. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    cheats on
    i guess i can update it
     
  8. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Update to the latest Sakura and try it without the cheats on. They should work just fine
     
  9. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    it is still freezing [​IMG]
     
  10. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Ok this is just strange, because I have personally tested both those games and my brother played them both through.
    Try backing up your card, reformatting it, redownloading the rom and see what that does.
     
  11. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    its not working -.-" ]:
     
  12. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Well this awkward. I think the roms have become self-aware and just don't want to work.
    How did you format the card?
    Better yet as the last ditch attempt
    Try The Quad-Boot
    http://gbatemp.net/t205001-the-new-m3-quad-boot
    Try using the R4i RTS firmware
     
  13. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    it says an error occured after i reset after it froze 0.0 and stopped working
     
  14. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    [​IMG] Wow I am dumbfounded, alright this is something I have honestly never heard of
    Does it play any other roms? Did you try trimming the games even? Really now I have no idea what to tell you since I told you everything I know.
     
  15. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
  16. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    I am not sure what the process fully is, but it reduces the size of roms using rom trimming programs like NDSTokyoTrim (download link)
    But I don't think it's going to do much to be honest with you. There might be someone here who could help you a lot better than me at this one since I just exhausted everything I knew to fix those games
     
  17. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    Trim:
    The roms have in their original card 8,16,32... MB but they dont use all the memory
    When you dump it its like this:
    X=ROM 0=Blank
    XXXXXXXX00 64mb for example
    And trimming does this
    XXXXXXXX 50 mb
    So you save space
     
  18. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    I seem to remember this happening to me on the 4th case as well, but it was while I was deducing on another examination later in the case.

    I suggest you re-download/re-rip the rom and/or backup then format your microsd. I honestly don't remember how I fixed my problem, but I remember it took a good 4 tries to get it to work.
     
  19. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,726
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    I already suggested the same thing
     
  20. ijustforgot
    OP

    Newcomer ijustforgot Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    it works now o.o i used the sakura in the quad boot o.o
     

Share This Page