M3 Card Not Working In Phat

Discussion in 'M3 Adapter' started by Kittymat, Dec 12, 2008.

Dec 12, 2008
  1. Kittymat
    OP

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I re cased a Phat DS, tested and all working well, as part of the test I put in my M3 card from my DS lite and it did not boot up (Sakura Triple Boot), I put it back in my DS and it worked fine. I took the M3 card from my partners DS and put it in and the same thing, this DS Phat will not boot the M3 card it hangs on the Sakura initial screen.

    It appears to play cartridges correctly, everything else is working fine - but won't boot the M3

    Any Ideas??
     
  2. DarkRey

    Member DarkRey still transfoooorming.... with sum lags!

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    983
    Location:
    Rotating around Toni
    Country:
    Croatia
    format the microsd and put files back in and start it off
    it might work
     
  3. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    I think it's probably the metal contacts. Try the paper trick. The Real's contacts aren't as good as commercial game cart contacts.
     
  4. Kittymat
    OP

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Well thanks for the help, it was actually the paper trick that worked. Unusual as the card was seen and started to boot it just hung on the start up screen of Sakura, the card worked in other DS's so I knew that should be fine.

    So thanks again (I actually bent the metal casing of the slot 1 card holder to push the card closer to the contacts - works every time now)
     
  5. Kittymat
    OP

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    So you think all is well, start playing with the console and then when changing the game it happens again.

    So finally I have found the problem, the left button is sticking, if it is down when Sakura starts to load it sees a problem and refuses to load, not a problem with M3 real software. So thanks for the help but a sticky button was the problem!
     

Share This Page