Luma 3DS black screen A9LH

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by ceelo, Sep 11, 2016.

  1. ceelo
    OP

    ceelo GBAtemp Regular

    Member
    252
    58
    Mar 9, 2008
    United States
    I just upgraded my A9LH new3ds from Luma5.3.1 to the new 6.1.2. I can access everything before startup fine (my payload stuff and its settings), but when I press start to save, I just get a black screen. Idk what happened, like 10 minutes ago on 5.3.1 it was fine, and now its just a black screen. Is there a file I deleted that I wasnt supposed to in the luma folder? All I did was take out some firmware bins that I didnt need anymore...
     
  2. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,290
    2,948
    Jan 8, 2016
    United States
    Delete the configuration file and see if that helps.
     
  3. ceelo
    OP

    ceelo GBAtemp Regular

    Member
    252
    58
    Mar 9, 2008
    United States
    I tried that. Didn't help, but I DID use an older luma release one by that Alex website that does it nightly... Used one from like early August, and it's working... So I guess Ill leave it at that and not fudge with it... I'll leave thread open I suppose in case anyone has a solution to enable me to use the latest version. Thanks for the suggestion!
     
  4. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,290
    2,948
    Jan 8, 2016
    United States
    What's your NAND version, are you using boot animations, and/or are you using some kind of boot manager?
     
  5. ceelo
    OP

    ceelo GBAtemp Regular

    Member
    252
    58
    Mar 9, 2008
    United States
    No, its straight A9LH using Luma3DS. No emunand being used at all. The sysnand atm is 10.07... Do you think I should update it to 11.0?

    ::EDIT:: Upgraded to 11.0.0.33, and I also used Alexs Luma3ds nightly rebuilds, the newest one (today, 9/11), and its working... Thanks for the help Joom
     
    Last edited by ceelo, Sep 11, 2016
    Joom likes this.
  6. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,290
    2,948
    Jan 8, 2016
    United States
    You should stick to stable builds. Nightlies are called that for a reason.
     
  7. ceelo
    OP

    ceelo GBAtemp Regular

    Member
    252
    58
    Mar 9, 2008
    United States
    Yes but the stable build still didn't work. Previously, I was also using nightlies for months at a time XD
     
  8. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,290
    2,948
    Jan 8, 2016
    United States
    It should work now that you're on 11.0 (it does for me and I have the same setup), but I'm wondering why it wouldn't on 10.7. That really doesn't make sense.
     
  9. zerox521

    zerox521 Member

    Newcomer
    48
    7
    May 19, 2015
    I have my N3ds on 11.0 too and I have the same problem after updating Luna.
     
  10. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,290
    2,948
    Jan 8, 2016
    United States
    [​IMG] I have a vanilla, no screeninit A9LH N3DS on 11.0 running the latest stable release of Luma without any sort of issues. You have something setup incorrectly.

    [​IMG] [​IMG]
     
    Last edited by Joom, Sep 11, 2016
  11. Aurora Wright

    Aurora Wright GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,544
    4,100
    Aug 13, 2006
    Italy
    It's because months ago you installed a pre-patched Home Menu with region free. The latest nightlies solve this, but I still recommend you download Home Menu and NS with 3DNUS and install them afterwards.
     
    zeldaism, ceelo and Joom like this.
  12. ceelo
    OP

    ceelo GBAtemp Regular

    Member
    252
    58
    Mar 9, 2008
    United States
    You're the best. Will do!
     
  13. anonymoose

    anonymoose Lannister

    Member
    168
    68
    Nov 15, 2015
    Germany
    Kashyyyk
    I have the exactly same issue!
    The last commit that worked for me was v6.1.1-7f937331 and everything after that just blackscreens after the configuration.
    (would you mind to try this version to see if it works for you https://astronautlevel2.github.io/Luma3DS/builds/Luma-7f937331.zip , to see if we have the same issue?)

    Let me know how you fixed that problem.
     
    Last edited by anonymoose, Sep 12, 2016
  14. sys64738

    sys64738 Advanced Member

    Newcomer
    50
    3
    Dec 23, 2013
    Hungary
    Hi!
    I have installed today A9HL to my O3DS XL, from Plailect guide.
    In PART3 - Section IV -Step10 - If you copied a firmware.bin to /luma/ earlier, delete it after updating or you won't be able to boot.
    I deleted and boot up 3DS and error screen comes out: An old unsupported NAND has been detected... copy firmware bin to luma folder!
    Everybody see before this error?
     
  15. cravas

    cravas GBAtemp Advanced Fan

    Member
    867
    229
    Jul 30, 2016
    Portugal
    Oeiras
    When you started, what firmware did you had? Between 4.0 and 4.5?

    Did you updated via system settings prior to delet the firmware.bin as instructed on the same step?
    You should.

    If not, download the O3DS firmware.bin from step 7 and put it in luma folder.
    Boot up and do step 8, 9 and 10 whitout jumping anything.
     
  16. sys64738

    sys64738 Advanced Member

    Newcomer
    50
    3
    Dec 23, 2013
    Hungary
    Yes i started from 4.5 Fw.
    I have restored my 4.5 and then updated to 11.0.0.33 and after that deleted firmware. bin