Little King's Story

Discussion in 'Wii - Hacking' started by atomike, Apr 22, 2009.

Apr 22, 2009

Little King's Story by atomike at 10:41 PM (17,688 Views / 0 Likes) 129 replies

  1. atomike
    OP

    Newcomer atomike Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    Anyone got Little King's Story PAL to work on a NTSC system?

    Tried USB Loader with Force NTSC Video Mode (get a shaky screen).

    Tried Softchip (shaky screen).

    Tried Softchip with WiiPower Toys (shaky screen).

    If I don't force video mode, I either get a green screen of it freezes...
     


  2. samagon

    Newcomer samagon Advanced Member

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    To get proper output you'll need either a multi system tv or an HDTV.
     
  3. micric100

    Member micric100 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    195
    Country:
    Canada
    why does an HDTV work? I have an HDTV, should I force NTSC or not?
     
  4. atomike
    OP

    Newcomer atomike Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    I have a HDTV [​IMG]

    and a lot of PAL games work, but not this one...


    EDIT: I also have component cables
     
  5. micric100

    Member micric100 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    195
    Country:
    Canada
    why do you say this?
     
  6. phpgeek

    Member phpgeek GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    United Kingdom
    Probably because he has made an assumption that HDTV is a universal video standard. It's the closest thing we have but you have to remember that NTSC and PAL frame rates differ and still apply here. However, a modern TV capable of HD should have no problems with either output signal.
     
  7. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    my will is running through hdmi [​IMG]
     
  8. phpgeek

    Member phpgeek GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    United Kingdom
    If you have a HD enabled TV then I sincerely hope that you are using HDMI to connect, else you would lose the benefits - not that a Wii is HD anyway, lol!
     
  9. micric100

    Member micric100 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    195
    Country:
    Canada
    does this mean we don't have to force NTSC for games, and just play them in their form if we have an HDTV? because I have a good Panny Plasma, and some games don't work unless I force them.
     
  10. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    my wii is it's running off a hdmi cable!
     
  11. atomike
    OP

    Newcomer atomike Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    I guess i'm the only one with a NTSC console that tried this game!
     
  12. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    works on pal usb loader ultimate v7
     
  13. phpgeek

    Member phpgeek GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    United Kingdom
    Yes, I know!

    I was merely pointing out that HDMI is just a connector that supports HDMI enabled equipment, such as a HDTV. Your previous post did not mention that. "My Wii is connected to my HDTV using a HDMI cable" would have been a bit more n00b friendly [​IMG]
     
  14. phpgeek

    Member phpgeek GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    United Kingdom
    PAL and NTSC have different frame rates so yes, you may still have to force out of region games. I don't but my HDTV handles both types of signals. HDTV is not universal as I pointed out previously [​IMG]
     
  15. micric100

    Member micric100 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    195
    Country:
    Canada
    Thanks

    How do you know if your tv supports both formats and if it does will it switch between the 2 automatically or do you have to change something in the settings? Also, if it does support both, does the whole framerate thing matter or will I never have to force again.

    I have a Panisonic TH46pz85 in case you happen to know something about that tv
     
  16. priapism

    Member priapism GBAtemp Fan

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    374
    Country:
    United States
    is there any way to get this PAL game working through a USB Loader on an NTSC console if your TV does not support the format? does force NTSC work?
     
  17. priapism

    Member priapism GBAtemp Fan

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    374
    Country:
    United States
    i get a black screen after i start the game.

    i am using a disc.
    i have an NTSC Wii with a modchip installed.

    is there a fix for this? is there an ios that could help?
     
  18. priapism

    Member priapism GBAtemp Fan

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    374
    Country:
    United States
    nobody cares? this game is supposed to be awesome!
     
  19. xxxacexxx

    Newcomer xxxacexxx Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    hi guyz having lots of probs downloading file 28 for this one from megaupload (wiisos) says file error file size shows mup as 6'5k which is noway. anyone have a link to a fixed or good copy of that file cheers xxxacexxx
    +
     
  20. moosh01

    Member moosh01 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    Don't ask for games here!!
     

Share This Page