Lameboy 0.11 & 0.12...RTC doesn't work.

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Schlupi, Aug 10, 2009.

Aug 10, 2009
  1. Schlupi
    OP

    Member Schlupi Gbatemp's Official Earthbound Maniac™

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    3,985
    Location:
    Rozen Queen Co, Chicago Branch
    Country:
    United States
    Ok, so guys, I want to play G/S/C on my DSi, but I would really like the RTC to work.

    I heard it's supposed to use the internal clock to actually make it work correctly, is that true?

    I looked on the Lameboy update page and I couldn't find anything on it.

    I noticed when I tried it on Masterboy on my PSP, that when entering the time, it auto went to the PSP's clock time.

    Is that supposed to happen with the DS also while using Lameboy?

    Because it doesn't.

    Should I try another rom? Or does it matter that I'm playing it on a DSi and not a DS?

    Any help would be greatly apreciated.
     
  2. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    Lameboy on DS has the realtime clock fix.
     
  3. Schlupi
    OP

    Member Schlupi Gbatemp's Official Earthbound Maniac™

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    3,985
    Location:
    Rozen Queen Co, Chicago Branch
    Country:
    United States
    Thats what I've been told, but then why is it that is doesn't work?

    I enter the time in the game and even if I set it the same as the clock of the DS, it doesn't move forward...

    i.e. I set to 1:00 PM, it never goes to 1:01 no matter how long I wait.
     
  4. Schlupi
    OP

    Member Schlupi Gbatemp's Official Earthbound Maniac™

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    3,985
    Location:
    Rozen Queen Co, Chicago Branch
    Country:
    United States
    Also, it isn't one of those hacked clock fix roms, it's the clean, non-hacked rom.
     
  5. wolfmanz51

    Member wolfmanz51 MrNintendosense

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    427
    Location:
    Somewhere in cali
    Country:
    United States
    it seams there is a distinct possibility your psp emu patched the rom and your rom is not clean but patched for psp so i recommend getting another copy of the rom and trying that.
     
  6. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    It could very well be the fact that you're using it on a DSi. Perhaps the DSi's clock doesn't work the same way the DS's did. Do any of your friends have a DS/Lite you can test it on?
     

Share This Page