Kingdom Hearts Translation! not workin....

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by shayminSKY, Oct 9, 2010.

Oct 9, 2010
  1. shayminSKY
    OP

    Newcomer shayminSKY Advanced Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    85
    Location:
    Australia
    Country:
    United States
    Well i do everything it tells me to to patch the minor english translation on Kh Re:Coded, and xdelta ui just gives me some error code. I've seen lots of people with this problem and we need help! I'm using a clean rom, xdelta UI and windows XP. PLEASE HELP

    (Also abit off topic but what world is after Wonder Land in Re:Coded?)
     
  2. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You can do this manually! Use dslazy to change all _en to _ja and play the game!
     
  3. shayminSKY
    OP

    Newcomer shayminSKY Advanced Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    85
    Location:
    Australia
    Country:
    United States
    Whats ds lazy? plz walkme through it. Btw is it very complicated? cuz im kinda 12 years old [​IMG]
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    *that is a ROM site (hence the name), so I'm pretty sure that linking to them, even their forums, is a no-no.
     
  5. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    that's a rom site dude
    you should remove it

    removed [​IMG]
     
  6. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Oh, ok, then I will create a new patch. Are you using the clean rom or the patched? And remove the link, that's illegal.
    edit: I see, you are using the clean rom [​IMG] [​IMG]
     
  7. shayminSKY
    OP

    Newcomer shayminSKY Advanced Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    85
    Location:
    Australia
    Country:
    United States
    Thanx Man! that would be just awesome!!!!!! plz make it for X delta UI! U ar da Best!!!!!
    (BTW i've got the patched jap version and i'm on stage 3 in the mini stages after wonderland. I just wanted the menus and stuff)
     
  8. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
  9. shayminSKY
    OP

    Newcomer shayminSKY Advanced Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    85
    Location:
    Australia
    Country:
    United States
  10. tommyrocket

    Newcomer tommyrocket Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I just tested it, and it does pop up an error when attempting to patch a clean one:

    xdelta3: not a VCDIFF input: XD3_INVALID_INPUT
     
  11. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Here is my xdelta version, this should work:
    http://www.mediafire.com/?9tbak34xr457a8u
     
  12. tommyrocket

    Newcomer tommyrocket Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    That one worked. Now to test it....it includes AP patch, right..?
     
  13. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    No, but I could make one if you want.
     
  14. tommyrocket

    Newcomer tommyrocket Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Do you think, maybe...a white screen fix for the MMD? [​IMG]

    Anyway, it works on desmume, regardless of having no AP fix at all. Except, some attack names on the X button are kinda screwed up, but other than that its good so far.
     
  15. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
  16. Spenstar

    Member Spenstar "Leave it to me"

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,053
    Location:
    Why would you like to know?
    Country:
    United States
    The X button attacks are messed up because the font table isn't working correctly with the swapped English files.
     
  17. Nobunaga

    Member Nobunaga Empty

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    2,052
    Country:
    Greece
    thx FIX this worked for me [​IMG]
     
  18. vchung12

    Newcomer vchung12 Newbie

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    okay im new to this deltaUI so,
    patch: is the eng +ap patch
    source: is the rom file
    output: is................

    i dont get it..can someone explain it pleasee?
     
  19. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You can use everything as name for the output file, simply make sure that the extension is .nds
    Use a name like "patched.nds"
     

Share This Page