ROM Hack Kingdom Hearts 358-2 Days (U) Rom Help

MMad3.0

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 15, 2009
Messages
12
Trophies
0
XP
29
Country
Hi, I am a big fan of Kingdom Hearts and recently got the US Rom of 358-2 days. Unfortunately, whenever I click on the game, it goes straight to a non-responsive black screen and stays there.
I can still use soft-reset from their though.
I have tries patching it with Lunar IPS, and some hex editor with a name like XVI13 or something, but no help.
I have seen on youtube etc. people getting the rom to work, but I can't get it to start, please help!!!
I have a DSTT with the 1.17 kernal, though I recently put on YSMENU, though it didn't help.
I have an 8GB SDHC Kingston Micro SD.
I'm not very computer literate, so please, lay-man's terms.
I don't have a lot of bandwidth, so I don't really want to download a lot.
 

MMad3.0

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 15, 2009
Messages
12
Trophies
0
XP
29
Country
Real DSTT, and yes, DSTT does support more than 2gb, in fact it works better with SDHC.
I don't know anything about unofficial firmwares...
 

MMad3.0

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 15, 2009
Messages
12
Trophies
0
XP
29
Country
O.k, I put on the Unofficial Firmware, and low and behold, IT WORKED!! Well, briefly. I managed to get to the menu, but after I select my difficulty, it goes back to that black screen, only I can't soft-reset from there. I tried patching it again with Lips, but again, no help...

Is there anything else I can do?
hate2.gif
 

DeltaBladeX

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 20, 2009
Messages
334
Trophies
0
Age
39
XP
203
Country
New Zealand
No idea. The game was fixed in the latest unofficial software, so it not working for you is weird. Try with both TTMenu and YSMenu and see if that makes a difference. If it doesn't work under either, you may have a glitched ROM and need to replace it.

Also just thought of something you could check. Go to http://cheats.gbatemp.net/ and download USRCHEAT.DAT.ZIP. Use that to replace the cheat file in the TTMenu folder. Then see if it has any anti piracy code in there.
 

MMad3.0

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 15, 2009
Messages
12
Trophies
0
XP
29
Country
OK, I downloaded and extracted the whole thing again, wiped the save files, and IT WORKED!!!! I mean, It was a bit round-a-bout, BUt I AM HAPPY!!! Honestly, you people are GODSENDS!!!

Kingdom Hearts is AWESOME!!!

Thanks a lot!!

Oh, by the way, I got the latest USRCHEAT, but no cheats for KH, not that I need them...
yaynds.gif








moogle.gif
 

DeltaBladeX

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 20, 2009
Messages
334
Trophies
0
Age
39
XP
203
Country
New Zealand
Well, the cheat file does include stuff for Kingdom Hearts (I've used the 'Use any character' codes), so I'm guessing you had an altered ROM which was causing problems. At least you now have a working ROM.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    ZeroT21 @ ZeroT21: i went through 3 monitors in the past 2 years, still feel iffy bout display hardware quality...