Issues with Zelda Backup Loader

Discussion in 'Wii - Hacking' started by wraunch, Feb 15, 2009.

Feb 15, 2009
  1. wraunch
    OP

    Newcomer wraunch Newbie

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I am having trouble with the zelda loader. I was able to get Super Smash Bros to load last night but when I try Super Mario Sluggers and a few other games the loader leaves me with a black screen and I have to hold the power button in order to power down and restart the wii. What am I missing? Thanks.
     
  2. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If my research is correct the "Zelda Backup Loader" is just WiiGator's beta loader with entryholder fix. Update to Gamma first and if the problem still exists then, ask in the noob thread.

    Gamma consists of a cIOS and a loader, you need to udate both.
     
  3. wraunch
    OP

    Newcomer wraunch Newbie

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Ok, so I have tried numerous types of media and when I try to launch a game I get a black screen but if I leave it there for 30 mins-an hr it will eventually boot the game. What do I need to do to get it launch them immediately after putting in the disk?
     
  4. Valgreen

    Member Valgreen GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    297
    Country:
    Canada
    do what wiipower said.
     

Share This Page