Hacking Is this true about preloader?

Det1re

det1re.de
Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,272
Trophies
0
Age
32
Location
Germany
Website
det1re.de
XP
244
Country
Gambia, The
It normally should not. :wtf:

Maybe the problems apear when you enable some hacks, for example "Region free channels SD card"...



Another quick question: Is It safe to just install preloader 0.29 over preloader 0.29 again? I'm unsure to do this, because the Wii it should be done on isn't mine. ...aaaandd what's the effect of reinstalling it?
 

WiiBlaster

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 23, 2008
Messages
1,189
Trophies
0
XP
29
Country
United States
its more than likely caused by people switching the system menu to run off of a Lower IOS, or a CIOS249 which is a option in preloader.
this is just a guess by the way
 

moose94

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
99
Trophies
0
XP
50
Country
United States
Det1re said:
It normally should not. :wtf:

Maybe the problems apear when you enable some hacks, for example "Region free channels SD card"...



Another quick question: Is It safe to just install preloader 0.29 over preloader 0.29 again? I'm unsure to do this, because the Wii it should be done on isn't mine. ...aaaandd what's the effect of reinstalling it?


Sorry to ask, but why would you install preloader.29 over .29?

Posts merged

QUOTE(Det1re @ Apr 17 2009, 04:48 PM) It normally should not. :wtf:

Maybe the problems apear when you enable some hacks, for example "Region free channels SD card"...



Another quick question: Is It safe to just install preloader 0.29 over preloader 0.29 again? I'm unsure to do this, because the Wii it should be done on isn't mine. ...aaaandd what's the effect of reinstalling it?


Sorry to ask, but why would you install preloader.29 over .29?
 

piratesmack

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 28, 2009
Messages
787
Trophies
0
Age
29
Location
$(pwd)
XP
148
Country
United States
Det1re said:
Another quick question: Is It safe to just install preloader 0.29 over preloader 0.29 again? I'm unsure to do this, because the Wii it should be done on isn't mine. ...aaaandd what's the effect of reinstalling it?

Should be safe, I've done it.



Posts merged

QUOTE(WiiBlaster @ Apr 17 2009, 01:50 PM) its more than likely caused by people switching the system menu to run off of a Lower IOS, or a CIOS249 which is a option in preloader.
this is just a guess by the way

Thanks, didn't think of that.
 

Det1re

det1re.de
Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,272
Trophies
0
Age
32
Location
Germany
Website
det1re.de
XP
244
Country
Gambia, The
Thanks, piratesmack.

moose94 said:
Det1re said:
Another quick question: Is It safe to just install preloader 0.29 over preloader 0.29 again? I'm unsure to do this, because the Wii it should be done on isn't mine. ...aaaandd what's the effect of reinstalling it?


Sorry to ask, but why would you install preloader.29 over .29?

He has problems with his Wii's stability (sometimes the Wii just goes to a black screen, same with HBC apps... appears all random through) and he supposes it has something to do with preloader. And since there's no way to uninstall preloader I suggested, we could reinstall preloader.
 

Apekop

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 9, 2009
Messages
223
Trophies
0
Location
Location, location, location.
XP
26
Country
Netherlands
Det1re said:
Thanks, piratesmack.

moose94 said:
Det1re said:
Another quick question: Is It safe to just install preloader 0.29 over preloader 0.29 again? I'm unsure to do this, because the Wii it should be done on isn't mine. ...aaaandd what's the effect of reinstalling it?


Sorry to ask, but why would you install preloader.29 over .29?

He has problems with his Wii's stability (sometimes the Wii just goes to a black screen, same with HBC apps... appears all random through) and he supposes it has something to do with preloader. And since there's no way to uninstall preloader I suggested, we could reinstall preloader.

thats supposed to be ok, but it is alot more likely that his problem isnt with the preloader but with a cios. Try reinstalling a clean 249 then patching it to rev9.
 

Meannekes

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 12, 2009
Messages
231
Trophies
0
XP
16
Country
Gambia, The
why you want preloader just wait for bootmii
smile.gif
 

Det1re

det1re.de
Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,272
Trophies
0
Age
32
Location
Germany
Website
det1re.de
XP
244
Country
Gambia, The
Apekop said:
thats supposed to be ok, but it is alot more likely that his problem isnt with the preloader but with a cios. Try reinstalling a clean 249 then patching it to rev9.

So you mean I should completely uninstall IOS249 through AnyTitle Deleter and then run cIOS installer rev XX?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight: Hey, where the admins at? Come in the chat. I got a idea. How bout a Sound notification or...