Is Starfall important???

Discussion in 'Wii - Hacking' started by another_waster, Dec 27, 2008.

Dec 27, 2008
  1. another_waster
    OP

    Member another_waster GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    192
    Location:
    England
    Country:
    United States
    I currently have my wii working on homebrew at 3.1e

    I dont have my wi-fi set up but I hear that when I do some games will force me to update and delete homebrew? And only starfall will protect this?

    Is this true, I mean if I just turned on the wi-fi when Im gonna go online and not leave it on all the time would I be safe?

    I kinda wana update to 3.2e to put it on but it seems like a bit of risk for maybe no reason...

    Whats peoples thoughts?

    Thanks!
     


  2. wolffangalchemist

    Member wolffangalchemist This is bat country!

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,406
    Location:
    middleofnowhere, AL
    Country:
    United States
    starfall is a good thing to have for blocking updates on soft mod or hard mod, i recommend it.
    remember this though don't do the disc update but you still can't play the games than need extra ios('s) till you install the ios('s) it required by the game through wad manager.
     
  3. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Right now the latest firmware is 3.4E. Updating through wi-fi will install 3.4 and delete all your homebrew. Downgrading back to 3.2 is risky if you don't know what you are doing. You can update to 3.2E through a game that has it. Then install starfall because it protects you from further updates through games. Starfall does not protect you from updates through wi-fi. So make sure you keep your wi-fi off.
     
  4. another_waster
    OP

    Member another_waster GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    192
    Location:
    England
    Country:
    United States
    Is there a list of games that try and update the Wii anywhere?

    Thanks!!! [​IMG]
     
  5. Zalda

    Member Zalda GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    432
    Country:
    Denmark
    yeah, which game has the 3.2E update?

    any instructions on how to install starfall apart from the wiibrew instructions?
     
  6. another_waster
    OP

    Member another_waster GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    192
    Location:
    England
    Country:
    United States
    Which game has this magical update [​IMG]
     
  7. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    No idea. I am also looking for a game that has the 3.2J update. [​IMG]
     
  8. scooochie4

    Newcomer scooochie4 Advanced Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Ireland
    You can update to 3.2 using any region changer (wifi connection required)
     
  9. another_waster
    OP

    Member another_waster GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    192
    Location:
    England
    Country:
    United States
    Is that safer than the "downgrader" tool? Would still prefer to do it from a game if possible, sounds a lot safer!
     
  10. thawkins1

    Member thawkins1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    You can have your wi-fi on...If it asks you to update just don't accept it simple as that.
     
  11. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Nope, that's also pretty risky. In fact, I think it's even riskier. It's best to update from a game.
     
  12. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    I thought Nintendo changed the EULA to allow them to update without asking first from firmware 3.4 onwards. Is that right?
     
  13. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    [​IMG]
     
  14. thawkins1

    Member thawkins1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    He is on 3.1E and wants to go to 3.2E [​IMG]
     
  15. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Oh yeah, I forgot about that... [​IMG]
     
  16. Raziel5000

    Member Raziel5000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    just turn Standby mode off to avoid anything happening in your sleep. that will keep you wii cool when you aren't using it too. i noticed when i left my wii on standby if would get Hawt (hot)!
     
  17. George290506

    Member George290506 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    261
    Location:
    Hellas, Macedonia
    Country:
    Greece
    As they advise me to install it, I advise you to do so.
     
  18. screamq3

    Member screamq3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    188
    Country:
    United Kingdom
    i would also like to install starfall on my brothers wii, its on 3.1e at the moment with backup launcher and other homebrew stuff, would it be safe to use any region changer on that to update it? ive only used it to downgrade a 3.3e wii to 3.2 to install starfall, just wondering thats all thanks
     
  19. ComplicatioN

    Member ComplicatioN Broken Barriers

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    Thousand Sunny
    Country:
    Australia
    Starfall is a great help for the people who have bad knowledge in the wii scene
    the only great functions are update blocker and recovery
     
  20. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    Does region free GC games even work?
     

Share This Page