I got the new R4DS SDHC Version

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Pasukaru, Aug 14, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Aug 14, 2008

I got the new R4DS SDHC Version by Pasukaru at 8:17 PM (11,449 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Pasukaru
    OP

    Newcomer Pasukaru Newbie

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Netherlands
    I have an old R4 myself for a few weeks. My friends also wanted one, so I went to the same online store and ordered two new ones. Well, I got it today, and to my surprise, it was a new SDHC-support version.

    I put it in my DS to see if it would work and I immediatly saw "Loading...", without even having inserted the MicroSD card (regular 2GB). I then also plugged in the SD card and again, "Loading...". I tried my own R4 with an SD and got the message that the "SD/TF card couldn't be found". I tried my own SD card (which works fine on my R4) in the SDHC-version, but it still kept on "Loading...".

    Then I tried the SECOND R4 SDHC, with the same problems!

    Do you HAVE to use an SDHC card or something? Or are both my SDHC-cards just broken?
     
  2. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    The R4SDHC is a clone, could just be faulty.
     
  3. jak66

    Newcomer jak66 Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    United Kingdom
    Also, most (all?) clones can only use decripted firmware, so if your using the official (encripted) firmware, it wont work AFAIK.
     
  4. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    Good call, forgot all about that.
     
  5. Pasukaru
    OP

    Newcomer Pasukaru Newbie

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Netherlands
    Yes! Thanks you both. Upon further inspection of the perfectly cloned boxart, I found a different website in the bottom: www.r4sdhc.com (instead of www.r4ds.cn). I used their firmware and it works.

    Thanks again! [​IMG]
     
  6. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    The fact that you've bought a R4 at this point really sickens me.

    Also, the R4DS SDHC is nothing but a crappy clone. It can't even take the SDHC cards I hear. Nor will it have any updates of its own.

    The only R4 clone that gets updates is the N5, which is known to blow fuses of the DS, thus making them bricked.

    Don't get another R4. Get an Acekard 2 for 23 dollars. It does twice as more than a R4, while being cheaper than it.
     
  7. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    What he said. Getting an R4 is plain stupid now.
     
  8. GameSoul

    Member GameSoul youtube.com/variantdevil

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    1,778
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    Seconded. My M3 Simply is dying and I gotta find a cheap, good flashcart fast.
     
  9. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    Not the smartest move you could make, but at least it runs games.....But be sure to check other carts next time!!
     
  10. Uruha

    Member Uruha GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    157
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    dont you have to put files on ur microsd for it to work anyway?
    its a clone yea it sucks, but it SHOULD work
     
  11. miketh2005

    Member miketh2005 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United States
    He's a newbie, he didn't know any better, to know how many people fall for these clones just SICKEN me...
     
  12. PyroSpark

    Member PyroSpark GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    I got an R4SDHC this month. ._.
     
  13. Aeladya

    Member Aeladya *mistressOFtheCLOW

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    759
    Location:
    Idaho Falls, ID
    Country:
    United States
    You could always try backing up your MicroSD card and then reformatting it. I've heard it works for a lot of people having similar problems with other carts.
     
  14. Dark Blade

    Member Dark Blade Flippin' Insane

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    673
    Location:
    Inside a Pokeball.
    Country:
    United Kingdom
    Make sure you have an R4 SDHC kernel on it not jut an r4 one.
     
  15. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    Guys, the topic is over a year old.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page