1. Rakesh37187

    OP Rakesh37187 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    Netherlands
    I was playing mario kart 7 and decided to go online. I saw people spawning in items and stuff. I remember doing that on the wii. I decided to look into it and how to do that but I can't seem to figure it out. How do I do this?
    For example:
    606673C8 00000000
    B06673C8 00000000
    20006BA3 0000003F
    00006BA4 01FF003F
    10006BAC 00003FFF
    20006BB0 0000007F
    20006BB4 0000003F
    20006BB8 000000FF
    D2000000 00000000
    This code gives me All Content.
    How do I use this code?
     
  2. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    5,837
    Country:
    United States
    NoNAND likes this.
  3. Rakesh37187

    OP Rakesh37187 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    Netherlands
  4. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    5,837
    Country:
    United States
    You can convert it to an ntr plugin (iirc) but it is much easier to use a already made plugin. (like the one I linked)
     
  5. Rakesh37187

    OP Rakesh37187 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    Netherlands
    Alright, Thx!
     
  6. piterayo

    piterayo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    72
    Country:
    Spain
  7. Rakesh37187

    OP Rakesh37187 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    Netherlands
  8. koffieleut

    koffieleut GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    582
    Country:
    Netherlands
    Or it is a hint that you must not cheat online :P
     
  9. piterayo

    piterayo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    72
    Country:
    Spain
    NTR won't work with extended memory games (those that requires to restart the 3DS when closing the game, like Sun/Moon) on O3DS
     
  10. Rakesh37187

    OP Rakesh37187 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    Netherlands
    Well I wasn't plannig to since that ruins it. Just want to troll my friends.
    I tried it with Mario kart 7. Is that a game with extended memory?
     
  11. Warrlinty

    Member

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    200
    Country:
    United Kingdom
    You need custom firmware (Luma's best)
    and need a .cia file installation (I recommend FBI) (https://gbatemp.net/threads/release-fbi-open-source-cia-installer.386433/)
    and need a way to edit your 3ds SD card
    oh and NTR cfw (https://github.com/44670/BootNTR/releases

    If you have got all of that then download NTR CFW (Latest one)
    and move the .cia to your sd card (anywhere)
    then boot into your 3ds (with emunand or sysnand)
    go to FBI and install ntr cfw
    Then take out your SD card and put in back into your PC!
    then make a folder on the root called "plugin"
    and go to http://3ds.titlekeys.com and type mario kart 7 and pick your region and make a folder with the name of the title key (Example:0400000800 (<--Not a real title key)
    then download a plugin (I recommend flares plugin) ( https://gbatemp.net/threads/release-mario-kart-7-online-ntr-plugin.460631/)
    and put that in your title key folder
    then eject your Sd card and put it back into your 3ds!
    Then run NTR CFW and start Mario kart 7 and click select for your menu (If your game came preinstalled with the version 1.1 use rev1 codes if it didan't use rev0!)

    Then boom it's done!

    PS:I did type all this (except links)

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    And ntr will work on sun+moon just not the debugger proporly
     
    Last edited by Warrlinty, Feb 14, 2017
    Quantumcat likes this.
  12. Rakesh37187

    OP Rakesh37187 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    Netherlands
    No need to explain that all. Already got that to work. Sadly some cheats aren't in .plg format and I would like to use them. I wanted to use NTR debugger + client but it crashes my games. Do I connect to my nintendo after opening the game or before?
     
  13. Warrlinty

    Member

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    200
    Country:
    United Kingdom
    No just buy a gateway 70% of codes don't work on the ntr client properly anyways xD
     
  14. Rakesh37187

    OP Rakesh37187 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    Netherlands
    Well there is a reason I used CFW and Luma and stuff xD. Well Thx for your help anyways. Will do with what I have.
     
  15. Warrlinty

    Member

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    200
    Country:
    United Kingdom
    You need CFW to run Gateway on 11.3 :P
     
  16. Ricken

    Ricken Now you feel... So alive...
    Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    2,585
    Country:
    United States
    Pretty sure you can't run Gateway on 11.3... At all...
     
  17. Warrlinty

    Member

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    200
    Country:
    United Kingdom
    Yes you can but you need Luma CFW
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - codes,