Hacking How to install IOS247?

spacerobot

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 19, 2008
Messages
34
Trophies
0
XP
210
Country
United States
I tried to install IOS247 to use with softchip, and even though I am connected to the internet I am getting a network error when it tries to connect. I read that I need to download the offline installation files and put them on my sd card, but I have not been able to find the right ones. Can anyone point me in the right direction?

Thanks
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
spacerobot said:
I tried to install IOS247 to use with softchip, and even though I am connected to the internet I am getting a network error when it tries to connect. I read that I need to download the offline installation files and put them on my sd card, but I have not been able to find the right ones. Can anyone point me in the right direction?

Thanks

What do you want? Install IOS247, just means, instally ANY IOS as IOS247. Do you want the rev6 cIOS for DL games, do you want a cIOS37 for Rock Band instruments, or do you want a "normal" cIOS for backup launching? You can install all these cIOS as IOS247.
 

spacerobot

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 19, 2008
Messages
34
Trophies
0
XP
210
Country
United States
Sorry. I have proven my n00bness. I am trying to install an older cIOS from 0.3 beta to use with softchip. I was having a hard time with SSBB DVD9 and I read that the beta of backuplauncher had dvd9 support. What is the best IOS to install for that? the 0.3 beta? I currently have 0.3 gamma installed with IOS249 I think.
 

nutta_nic

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 25, 2008
Messages
556
Trophies
0
XP
164
Country
beta worked fine for SBBdvd9, if you install rev 6 to ios247 then you'll need a version of beta that uses 247 and not 249, other wise it will not work
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
spacerobot said:
So if I install rev 6 to IOS247 and use softchip and point it to use IOS247 it should work?

Yes, you only need to find a rev6 installer for IOS247. Or you need to modify the standard cIOS36rev6 IOS249 installer on your own.
 

spacerobot

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 19, 2008
Messages
34
Trophies
0
XP
210
Country
United States
Interesting. Thanks everyone. I'll have to look around for an installer. If anyone knows of one could you let me know?

Thanks.
 

WiiShizzza

Graphics juggler
Member
Joined
Oct 10, 2008
Messages
1,201
Trophies
1
Website
Visit site
XP
241
Country
Gambia, The
Does this rev6 installer downloads the files from the server or does it also work with the needed files in SD:/00000001/ ?

//EDIT:
Yes, It can use the files from SD!
 

icebeam17

Member
Newcomer
Joined
Jan 1, 2009
Messages
13
Trophies
0
XP
144
Country
United States
Hi, just to clarify (kinda new here) I just run the file that nutta posted in homebrew and then select ios 247 from softchip to get this to work, or do I have to do other things as well? Sorry for the newb question ive been searching through this site trying to figure this out for like 3 hours now but its all still a bit complicated for me =(
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    AncientBoi @ AncientBoi: Now go take a shower @BakerMan . Phew