Homebrew Channel and External Hard Drive

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by DarkSunDS, Aug 17, 2009.

Aug 17, 2009
  1. DarkSunDS
    OP

    Newcomer DarkSunDS Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    88
    Location:
    Quebec
    Country:
    Canada
    My hard drive is set up in a somewhat weird way. In order to run USB Loader GX without an SD card, I have one NTSC partition for my personal files, a WBFS partition for the USB loader, and a FAT32 partition for homebrew. Said homebrew is detected properly on USB Loader GX, but in the homebrew channel, nope. After a while (I don't know what triggers it), no homebrew application is detected in the homebrew channel. I tried launching the Homebrew Browser in USB Loader GX, and it updated itself. Then it showed up in the homebrew channel. But even the application doesn't detect other homebrew that USB Loader GX identifies perfectly fine.

    I don't have an SD card inserted in the slot, no.
    I tried using both USB ports.

    Is it possible that the homebrew channel is confusing the NTSC and FAT32 partitions or something?
     
  2. ZackF

    Newcomer ZackF Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    21
    Location:
    House
    Country:
    United States
    Do you use the Wii's USB ports to charge anything (iPod, Wiimotes, etc.)?
     
  3. DarkSunDS
    OP

    Newcomer DarkSunDS Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    88
    Location:
    Quebec
    Country:
    Canada
    No, the only thing that's plugged in is the hard drive.
     
  4. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
    ntsc != ntfs...
     
  5. DarkSunDS
    OP

    Newcomer DarkSunDS Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    88
    Location:
    Quebec
    Country:
    Canada
    I don't think you get it.
     
  6. Senbonzaku101

    Member Senbonzaku101 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    126
    Country:
    United States
    Perhaps your hard drive times out after not being accessed?
     
  7. m00k

    Newcomer m00k Advanced Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    95
    Country:
    United States
    I have the same issue
    hard drive installed = 10gig fat32 partition + 100gig wbfs partition

    Fat32 recognised in :-

    mplayer ce
    wiixplorer
    gui wadmanager (if plugged into the other usb port)
    Geexbox (obviously)

    Fat32 not recognized in :-

    Homebrew channel
    ftpii (fails to mount)
    wani's wad manager 1.5 (mounting ret= -1) no matter what ios used to load 249, 223, 222, 202.

    Mplayerce usb tester says my hard drive is fully compatible.

    Other usb test program log:-

    USB2 device test program. v1.0
    ------------------------------
    usbstorage init
    status1: 0x1803
    status2: 0x1101
    port reseted status(0): 0x1005
    getting USB_REQ_GETDESCRIPTOR
    USB_REQ_GETDESCRIPTOR ok
    trying USB_REQ_SETADDRESS: 2
    USB_REQ_SETADDRESS ok: 2
    checking USB_REQ_GETDESCRIPTOR
    ok checking USB_REQ_GETDESCRIPTOR
    init ok
    USBStorage_Open
    USB_GetDescriptors
    USB_GetDescriptors ok
    USBStorage_Open(): interface subclass 6 ata_prot 1
    USB_GetConfiguration ok
    USB_SetConfiguration ok
    interface: 0
    altInterface: 0
    USBStorage_Open ok
    USBGetMaxLun ok: 1
    SCSI_TEST_UNIT_READY ok, status: 0
    SCSI_INQUIRY ok
    USBStorage_ReadCapacity ok

    mounted ok, lun: 0

    begin to load sector 1
    sector 1 read ok

    DEVICE 100% COMPATIBLE!!!

    Ive installed usb cios to all possible ios, i've also used any title deleter to dealate them and then reinstalled them all again! Is there anything else i can try to get homebrew loading from the usb hard drive fat32 partition? Or am i to be left a broken man [​IMG]
     

Share This Page