[Help]: YGO 2009+DSATM

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by lemonsatan, Apr 13, 2009.

  1. lemonsatan
    OP

    lemonsatan Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2009
    Hi, I have a few questions concerning DSATM. I'm trying to get the cheats working for Yu-gi-oh Stardust Accelerator 2009
    I have an r4 with the latest firmware
    Patching:
    1. When I use the Arm 7 Patch with DSATM, none of the pixels appear, the screen is black, however, it still makes noises
    2. Alternatively, when I don't have anything in the DSATM folder, I click Autopatch game 2x and it generates an Arm7&9 file. Stardust's pixels appear, there are no problems with the game

    Cheats:
    1. I tried turning on Cheats, but whenever I run the game, the screen is white and the entire DS freezes (This is with the playable one - Patching2)
    2. I tried patching the entire game with the AR codes, but that doesn't work. Either my Cheat.txt is in the wrong format, or it's because the game itself was patched incorrectly @_@ (See Patching2)
    *Will using R4CCE instead of the normal CCE make a difference?*

    Summary:
    Arm7 Patch - No pixels (Donor is bad?) - I'm using Rom 0451
    Arm7&9.bin generation (Normal?)(Abnormal?)
    Game Freezing when I activate Cheats - R4 Problems? I need to use R4CCE?
    Patching the game with the codes - Incorrect format?

    What should I be ticking for the DSATM?

    Hope you can supply me with these answers, I wanna get all the cards and opponents =[
     
  2. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend

    Member
    1
    May 27, 2008
    Malaysia
    6th Dimention
    a quick question, why don't use the cheat.dat ?
    cheats don't show up?
     
  3. lemonsatan
    OP

    lemonsatan Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2009
    How does it differentiate from USRCHEAT?
    How do you edit Cheat.dat
    And... If I use Cheat.dat, will I have to delete USRCHEAT?, vice versa? (If I have USRCHEAT, do I need to delete my CHEAT.DAT)?
     
  4. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend

    Member
    1
    May 27, 2008
    Malaysia
    6th Dimention
    if you can get usrcheat.dat to work on your r4 then you stick to it [​IMG]
    you use r4 original? use r4cce to edit not cheat code editor [​IMG]
     
  5. lemonsatan
    OP

    lemonsatan Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2009
    USRCHEAT works for other games, it's just that when I select even 1 cheat for YGO2009, a white screen appears and the whole thing freezes. Therefore, I thought that something must have gone wrong with my ARM7 patching .
     
  6. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend

    Member
    1
    May 27, 2008
    Malaysia
    6th Dimention
    try re-download the database from cheats.gbatemp.net

    like i said why do you need to patch and are you using original r4 with FW 1.18 ?
    i could do a quick test for you [​IMG]
     
  7. lemonsatan
    OP

    lemonsatan Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2009
    EDIT: How can you test it for me?
    I believe I'm using an original R4, not a clone
    Yes, I'm using the latest FW. v1.18
    I already downloaded the USRCHEAT, deleted all the ones that I didn't need
    I needed to ARM 7 Patch my YGO 2009 because the clean Rom said: The save data could not be read...ETC.



    Refers to my patching >_>

    P.s. Would you mind posting a new post, It's kinda confusing since I don't read old, edited posts, sorry for the inconvenience ><
    If you really have to, I'll try to pick up your editing >_>
     
  8. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend

    Member
    1
    May 27, 2008
    Malaysia
    6th Dimention
    lemonsatan,
    i will try boot the game on my r4!
    BRB
     
  9. lemonsatan
    OP

    lemonsatan Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2009
    Remember to boot it with cheats [​IMG]
    Like I said:
    I used ARM7 with a donor, nothing appeared on my DS, but it still made a sound (Normal gameplay sound)
    When I used DSATM, it said: Donor.nds/donor.bin could not be found, I pressed AutoPatch and it worked
    When I couldn't get the cheats to work, I thought the patching screwed the game up
    So, I used the 451th game, read it somewhere from this site, renamed it to donor.nds. (Thought I had a bad donor)
    - Patched, and when I ran the new rom, I thought, this would be playable and have cheats
    -Outcome: Back to square one - The pixels didn't appear, blank screen, lots of noises
     
  10. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend

    Member
    1
    May 27, 2008
    Malaysia
    6th Dimention
    i tried booting the game with no codes = work

    i tried booting the game with codes = work and doesn't work! i think some codes from the .dat is not being compatible with r4

    do you want to give yasumenu a try? if yes just send me a PM [​IMG]
    it has better compatibility
     
  11. lemonsatan
    OP

    lemonsatan Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2009
    What's Yasumenu? I don't have to buy another product, do I????

    It's just a program...right? I'd like to try it if it works. :]
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice