Help with usb loader and hdd

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Dakota76, Apr 22, 2009.

Apr 22, 2009
  1. Dakota76
    OP

    Member Dakota76 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    140
    Country:
    Canada
    hey all
    I have a 500 G WD My Book external Hdd
    my Wii is at 4.0U with backup channel and homebrew channel
    i have installed cIOS36_rev10 and am using SDUSB-Loader_v1.5
    everytime i try to load up usb loader with this drive i get
    First screen
    [*] select wdfs device:


    Press left/right to select device.
    Press A button to continue.

    I press A then says something about mounting device
    Next Screen says

    [*] Warning:
    No WBFS partitions found!
    You need to format a partition.

    Press A button to format a partition
    Press B to restart.

    I press A again and get

    [*] Error: no partition found! (ret = -6)
    Press any button to restart...

    Ive tried everything i could possibly think of to get it working but to no avail
    Hopefully someone can help me out
    Oh yeah i did check the compatibility chart and the drive is there
     
  2. Dakota76
    OP

    Member Dakota76 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    140
    Country:
    Canada
    Could someone tell me if there is a guide to installing the usb drive
    for instance do i have windows deal the partion or do i let the wii do it
    if windows for the partition then do i format the drive with windows if so what do i format it as
    Fat, fat32, or ntfs
    I got one drive working on the wii but i just plugged it in and away i went
    it was pretty much a fluke

    Thanks in advance all
     
  3. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    Create the partition through windows.
    You don't really need to format it, but you can if you like, doesn't matter what format.

    Only reason you are getting the error is because no partition exists on the drive.
     
  4. Dakota76
    OP

    Member Dakota76 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    140
    Country:
    Canada
    i have tried partitioning it
    something i just thought of tho
    im pretty sure this drive runs on a usb to sata
    does this matter
     
  5. lavamasta

    Member lavamasta GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    197
    Country:
    United States
    u didnt install the cios correctly... if u get ret -6 error it means u need the cios. so try again [​IMG]
     
  6. Dakota76
    OP

    Member Dakota76 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    140
    Country:
    Canada
    but my other usb hdd works
    what is the full name of the cios file
     

Share This Page