Help with updating stuck with error

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by rbk3ai, Jan 18, 2016.

  1. rbk3ai
    OP

    rbk3ai Advanced Member

    Newcomer
    64
    25
    Jan 13, 2016
    United States
    I tried several times to apply the ssb update I deleted my save data as I kept getting the unnecessary data pop up and I couldnt find any update for ssb to delete so it I dont know what to do as the game wont launch or give me an option to start it without updating. I am on 5.4U spoofed to 5.5.1U I tried reinstalling it with the modified wupinstaller thats suppose to allow bigger updates that still didnt apply the update I let it sit for 45mins and another time for 2 hours still nothing after restart. I have tried using the update remover that still didnt do anything still get the pop up when I go into data management and yes I hit delete I let it sit for several hours so I hard rebooted it and its still asking to delete something thats not there so I am guessing I have a broken install and its not showing up. I dont know so what should I do at this point ill probably junk it I am going to wait see if anyone has any suggestions if not im going to do the wipe system option and if that dont work oh well im just going to junk it and save myself the headaches the preinstalled games still work but I cant get ssb to update or even play it so im done with it for now.
     
  2. Net-KILLER

    Net-KILLER computer says no

    Member
    610
    365
    Oct 22, 2009
    Saint Kitts and Nevis
    in a pineapple under the sea
    My SSB update was about 2.4gb if I remember right.
    I took between 3 to 5 hours to install with a class 4 SD card.
     
    rbk3ai likes this.
  3. Kakkoii

    Kakkoii Old fart

    Member
    621
    282
    Sep 14, 2007
    Canada
    USA region update is 1.71GB.

    When you go into your file manager, is there any SSBU entry at all?
    You should also try redownloading SSBU, when you use NUSGrabber, put "192" for the version at the end of the command line options.
    And if you have a different SD card you can use, also try that.

    Your WiiU is not broken, don't worry. Worst comes to worst, just update to 5.5.1 and install the update normally. 5.5.1 is going to be exploited soon anyways because of Hykem's IOSU work.
     
    rbk3ai likes this.
  4. rbk3ai
    OP

    rbk3ai Advanced Member

    Newcomer
    64
    25
    Jan 13, 2016
    United States
    No there is no entry at all I deleted everything in the ssbu entry thinking it was what kept giving me the unnecessary data and now I dont know what to do should I was thinking of doing a system wipe would that allow me to stay on 4.5U? I have a class 10 memory card sdhc I know its not the card as I have played several games through loadiine and launching ssbu now im going to blame my girlfriend for wanting to play online with friends and it not going right :gun:lol thanks for the tip I will try the 192 appended to the update
     
  5. Kakkoii

    Kakkoii Old fart

    Member
    621
    282
    Sep 14, 2007
    Canada
    Try launching SSBU once before doing the install as well, it might help success.
     
    rbk3ai likes this.
  6. rbk3ai
    OP

    rbk3ai Advanced Member

    Newcomer
    64
    25
    Jan 13, 2016
    United States
    This is what I get should I take off tubehax and try to let it update? Or should I try a full system wipe what would be the better option as its not doing anything or should I try the update once more.
     

    Attached Files:

  7. Kakkoii

    Kakkoii Old fart

    Member
    621
    282
    Sep 14, 2007
    Canada
    Try the update once more now after doing that, that is what you should get when tubehax is on, no worries.

    Also, on your SD card, there are no folders inside of SD:/install/, correct? You only put the update files themselves, not another folder?
     
    rbk3ai likes this.
  8. rbk3ai
    OP

    rbk3ai Advanced Member

    Newcomer
    64
    25
    Jan 13, 2016
    United States
    Correct that is the structure of my SD:/install/<update files> Try the update once more after doing what? I havent done anything yet do you mean after getting the 192 version of the update
     
  9. Kakkoii

    Kakkoii Old fart

    Member
    621
    282
    Sep 14, 2007
    Canada
    Yes after getting the 192 update and having tried launching like you just did.
     
    rbk3ai likes this.
  10. rbk3ai
    OP

    rbk3ai Advanced Member

    Newcomer
    64
    25
    Jan 13, 2016
    United States
    That fixed it! Perfect thank you very much!!! :bow: not typing in the version must of been the problem can you give me a location to know what the latest update is for each title
     
  11. Kakkoii

    Kakkoii Old fart

    Member
    621
    282
    Sep 14, 2007
    Canada
    rbk3ai likes this.