HELP :( Resident Evil Archives: Zero

Discussion in 'Wii - Hacking' started by peterthelemon, Feb 16, 2010.

Feb 16, 2010
  1. peterthelemon
    OP

    Newcomer peterthelemon Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Ok hi guys, ive been forum searching for days now and i am so frustrated... I downloaded resident evil archives zero for the wii and have really wanted to play it... started up the game using cios 249 anf it froze at the "violence and gore" screen. tried it in cios222 and 223 and i got up to the point in the game where you meet bill for the second time and as i walked up the stairs it crashed... and kept doing this might i add...
    Angry and dying to continue playing i went to the town and bought the original. popped it in and it crashed at the same point (and this is using the disc channel)
    I am lost, angry and confused.. i want to play this game lol...

    If someone could please help me i would be forever in your debt.

    P.S.
    If this post is in the wrong section could a mod or something please move it to the correct one.... thanks.

    Peter
     


  2. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    u may have a bad rip of the game

    u may want to purchase an original copy of the game then back it up to your hard drive so you know you have a good rip (or continue with your pirate ways to try to get a better rip, i don't care, but i neither approve nor support piracy, i am totally neutral)

    it could also be your hard drive... if its fat32 or ntfs, try defragmenting it

    edit: didn't see that u bought the original... by bad
     
  3. ephumuris

    Newcomer ephumuris Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    United Kingdom
    Not reading FTL.

    He said he bought the original and it doesn't work either. If it was me i would run Pimp My Wii and make sure i have the latest Cios.
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    well the usb loader would only use IOS222 or IOS249, depending on what u choose... so try installing IOS249rev17 and try again...

    if using ios222, make sure u are using rev 4, although i think u have to have rev 4 for cfg usb loader to even start up so chances are u r on rev 4 already
     
  5. carbonyle

    Member carbonyle GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    360
    Location:
    Switzerland
    Country:
    Switzerland
    NTSC scene release is working perfectly (cIOSrev14/17, GX/WiiFlow)
     
  6. peterthelemon
    OP

    Newcomer peterthelemon Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    thats the thing i'm not bothered about getting it to work in the usb loader, and now i have the original that wont work on the disc channel, i even updated to 4.2 using the safe update on the hbc. with cios249rev14 it wont even get past the violence and gore screen.
     
  7. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    you obviously have cIOSCORP installed which is making the game read a 3x.

    run the cIOSCORP uninstaller.
     
  8. peterthelemon
    OP

    Newcomer peterthelemon Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    hmm i cant remember installing such a thing but i will have a look into that...
    p.s.
    ive seen that a few other people are having this problem... and when the game freezes a high pitched monotone noise blurs.
     
  9. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Where does he mention CORP? He says he tried a USB loader and an original disc...

    Anyway, possibly try deleting the save data? I've had games that start freezing and will only fix by deleting the (apparently now corrupt) save data.
     
  10. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    well the only way the disc channel would read an original game slowly would be cIOS installed in an original IOS spot.

    the first time he tried
     
  11. ephumuris

    Newcomer ephumuris Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    United Kingdom
    Pimp my wii then latest Cios. Try it at least.
     
  12. peterthelemon
    OP

    Newcomer peterthelemon Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    this is the only original game that does this on the disc channel or on the usb loaders... im gonna hold off on reinstalling those ios's until i have a bit more info cos that may not be the problem.
    i just wonder cause i had the downloaded version via internet obviously and now the original and they both do the same thing.
     
  13. ephumuris

    Newcomer ephumuris Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    United Kingdom
    Are my posts invisible? lol. Run pimp my wii, let it update your IOS files and make sure you have the latest Cios like rev17 wan.
     
  14. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    they're IOS files, not ISO

    an pimp my wii sucks
    update you IOS's manually with DOP-IOS or WAD Manager.
     
  15. ephumuris

    Newcomer ephumuris Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    United Kingdom
    Typo.
     
  16. peterthelemon
    OP

    Newcomer peterthelemon Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    im sorry ephumuris u must have posted whilst i was writing mine lol...
    EDIT: and i already updated to 4.2e using the updater on the hbc



    and xzxero i would do all this but this is the only game that it is happening to... which confuses me and therefore im not sure if i have to do this...

    has anyone actually tried resident evil archives: zero to see whats going on lol
     
  17. ephumuris

    Newcomer ephumuris Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    United Kingdom
    I know someone on 4.1U who has played it and it's working using NeoGamma. Seriously just give Pimp My Wii a try it can't do any harm.
     
  18. peterthelemon
    OP

    Newcomer peterthelemon Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Right i just used dop-cios and reinstalled cios38 with the latest version... same thing happened. im gonna try that pimp my wii now
     
  19. peterthelemon
    OP

    Newcomer peterthelemon Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    tried the pimp my wii, didnt work, gonna try to install the v5 cios.... if that doesnt work im gonna give up until tomorrow lol

    EDIT:
    CHRIST!!!! im so stressed out its unreal... why is this happening on this one game... updated the cios 222, 223 and 202 to version 5 and i also installed uloader version 3.6 but to no avail, still freezes and beeps on those bloody stairs... if anyone out there can help please please do so.
     
  20. D34DL1N3R

    Member D34DL1N3R Nephilim

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    1,614
    Country:
    United States
    I assume you didn't create a NAND backup prior to installing things left and right?

    Update to 4.2 via Nintendos server and start over with your soft mod.
     

Share This Page