Help reinstalling backup loader

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by snkngshps, Nov 22, 2008.

Nov 22, 2008
  1. snkngshps
    OP

    Newcomer snkngshps Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    I installed the backup loader, following instructions on how to downgrade my firmware. It worked successfully. I didn't install the latest update but I had installed the one before. The downgrade definitely worked because WAD manager works again. After that I installed the custom IOS which also worked. Then I installed DVDx per the instructions and I installed the backup loader channel per the instructions. But I haven't been able to successfully play any backups. Every time I try to load a backup I get an error. The text is unreadable, it looks like 2 different errors but the texts are on top of one another. I want to try and start over again but I'm not sure what all I need to delete/uninstall to start from scratch. I do have Any Title Deleter, I'm just not sure what to remove. Can anyone help?
     
  2. india3

    Newcomer india3 Advanced Member

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    80
    Country:
    India
    you don't need dvdx.

    try reinstalling everything (cios rev7 and backup launcher gamma). i had the same problem as you in 0.1, it got fixed when i reinstalled everything.
     
  3. camar3na

    Newcomer camar3na Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    gdl
    Country:
    Mexico
    its definetely an issue of the cios, i had the same problem with error mesagge that can't be read, so i used waninkoko's custom ios 7, and a ios i ripped from super smash bros and it works great know. i used WUFU to rip the file to an sd card.
     
  4. snkngshps
    OP

    Newcomer snkngshps Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    But what all do I need to delete? Just the backup loader channel wad and the CIOS through any title deleter?
     
  5. india3

    Newcomer india3 Advanced Member

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    80
    Country:
    India
    use the cios uninstaller from waninkoko's page :wii.waninkoko.info

    delete backuplauncher wads.

    install waninkoko's cios rev 7.
     
  6. loaky

    Newcomer loaky Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    United Kingdom

    Definately agree with that, mine was exactly the same. I got a garbled message with two errors overlayed, turned out to be I hadn't installed the Cios 7 properly, works ok now. And as for dvdx, I hadn't heard of it let alone installed it. [​IMG]
     

Share This Page