help needed cioscorp 3.5 (yea i know)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by feendarrell, Nov 8, 2009.

Nov 8, 2009
  1. feendarrell
    OP

    Newcomer feendarrell Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    38
    Location:
    west sussex , england
    Country:
    United Kingdom
    hey guys can i ask for some help please

    i installed cioscorp 3.5 this afternoon on my 4.1e wii
    ok
    after install (which all went well )
    i had upside down hbc problem , no worries dop-ios sorted that
    ran the mios installer - all ok

    installed priiloader ( i was using startpatch 4.1e ) but thought coz i used preloader before i would now return to it

    no disc channel loading - all games boot into black screen

    any ideas ? have i missed something ?

    btw : i done this because my usb drive that had all images on it - died , so i need an alround disk loader (neo gamma wasnt happening on some games hence cioscorp

    please can any 1 help

    many thanks in advance
     
  2. matguitarist

    Member matguitarist GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    458
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    witch ios is choose in preloader for booting ? try with ios 249
     
  3. feendarrell
    OP

    Newcomer feendarrell Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    38
    Location:
    west sussex , england
    Country:
    United Kingdom
    erm i'm not sure
    im using priiloader
    system menu ios is set to "no"
     
  4. matguitarist

    Member matguitarist GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    458
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    choose yes and put ios 60 or 249
     
  5. happydance

    Member happydance GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    465
    Country:
    Philippines
    if you read all the documentation of the 3.5 cioscorp package, in the cIOSCORP_v3.5_compatibility.html

    at the end of the document

    and i also found out that if you enable "Force Disc Region to Wii Region" you'll also get that black screen on disc channel when loading a game.

    also, some games work on ios60, ios249 and ios36 try switching ios if the game does not work, in my configuration ghostbusters loads fine on ios36, but got black on ios60 on preloader sm settings
     
  6. feendarrell
    OP

    Newcomer feendarrell Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    38
    Location:
    west sussex , england
    Country:
    United Kingdom
    right here goes

    set system ios as 249 - no joy
    as 60 - no joy
    as 36 - no joy

    so ,

    restored nand backup made a few weeks ago
    this is system menu 4.1e startpatch 4.1
    tried whole cioscorp install again
    priiloader & hacks

    still no disc channel loading - tried with wii sports resort & rayman tv party & mario sonic olympic games (summer)

    question : is cioscorp 3.5 only meant for system menu 4.2 ?
    should i be using an older version of cioscorp or should i update to system menu 4.2 ?

    as of now , just done nand restore again

    all i know is all of my games worked via cfg usb loader (pal/ntsc both worked) until my drive died

    oh well off to pc world for a new usb drive me thinks
     
  7. urherenow

    Member urherenow GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    2,523
    Location:
    Japan
    Country:
    United States
    are you installing startpatch AND priiloader?

    don't do that...
     
  8. feendarrell
    OP

    Newcomer feendarrell Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    38
    Location:
    west sussex , england
    Country:
    United Kingdom
    nope , i tried it with 1st - startpatch

    then i nand restored installed priiloader , same as

    i think this may go back to an old problem
    when i first bought my usb drive , i was running cioscorp 3.3 i think , anyway i used uncorp to get rid of it ,then new system menu wad
    then nand clean to remove all preloader stuff

    then i installed usb loader - had no issues at all until my drive died , being trying to get me games running since
     
  9. feendarrell
    OP

    Newcomer feendarrell Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    38
    Location:
    west sussex , england
    Country:
    United Kingdom
    done a sign check on installed ios's mayb this will help figure out whats goin on

    anyways as follows :

    "SignCheck 0.3b aka loveSexWii build report"
    "Wii region", Europe
    "Wii unique device id", 72769662

    "IOS number", "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

    "IOS250 (ver 65535)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS249 (ver 14)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS223 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS222 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS202 (ver 2)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS201 (ver 3094)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS61 (ver 4890)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS60 (ver 6174)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS57 (ver 5404)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS56 (ver 4890)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS55 (ver 5149)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS53 (ver 5149)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS51 (ver 4633)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS50 (ver 4889)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS38 (ver 3610)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS37 (ver 3612)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS36 (ver 1042)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS35 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS34 (ver 1039)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS33 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS31 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS30 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS28 (ver 1293)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS22 (ver 780)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS21 (ver 514)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS20 (ver 12)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS17 (ver 512)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS16 (ver 257)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS15 (ver 257)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS14 (ver 263)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS13 (ver 10)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS12 (ver 6)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled


    dunno if this will help , but im well stuck , can only get a few games running thru gamma , and nothing when i try installing cioscorp 3.5
     
  10. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    why don't you try to use preloader 0.3rev4 with cioscorp 3.4 works for me before i decided to use a modchip.
     
  11. orbulon83

    Newcomer orbulon83 Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    United Kingdom
    Does that mean IOS60 for example doesn't have the Trucha bug implemented? Sys Menu 4.1 runs on IOS 60...
    Have you installed cIOSCorp after you did your NAND restore?
     
  12. dajavax

    Member dajavax GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    Monterrey
    Country:
    Mexico
    i'm pretty sure it had something to do with him using DOP-IOS to "fix" the HBC... you should reinstall HBC set with the default IOS... somehow you had it with another one... the default IOS shouldn't make HBC upside down with cIOSCORP installed and you wouldn't need DOP-IOS and then you won't have this problem...
     

Share This Page