Help Me Please!!!!

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Lucky_69, Jul 27, 2009.

Jul 27, 2009

Help Me Please!!!! by Lucky_69 at 5:02 AM (964 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    I'm tyring to run my back up
    of the us version of
    call of duty 3
    on my american wii that I got the first day the wii came out
    I already got the homebrew channel
    I already got filmware U V. 3.2 on my Wii
    I can access and load up

    NeoGamma R6, IOS249 (Rev 8)

    I launch my game from my DVD-R

    ok the game launches beutifully
    I start up a new profile and then select new game
    I get the loading screen its suppose to get
    but it frezzes here and just won't load
    The screen just stays at the loading screen

    The game launches perfectly just can't start a new game

    Do I need to update the backup launcher are there others that work better
    is this a problem with media???
    should i reburn or what?... ??? I don't know if that's the issue though

    how do I solve this issue?
     
  2. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    If you want i can make a video of what I'm experiencing if neccessary
     
  3. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    It's been a while sense i played this game
    and i would really like to play it again
    nice 1st person shooter for the wii
     
  4. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    by the way i'm not using a modchip
    just softmodded my wii
     
  5. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    I'm burning it onto anohter dvd as we speak
    i'll post what happens
    then i'll go to bed and check back in morning
     
  6. Neo_Yggdrasill

    Newcomer Neo_Yggdrasill Newbie

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
  7. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    wait so what exactly do i do here???
    thanks so much for helping!!!
     
  8. dsfanatic5

    Member dsfanatic5 Team ICO Freak

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    762
    Country:
    United States
    If you're going to use dvd-r backups for your Wii games, make sure you visit this Wiki to check compatibility for your games. If you click on my link, and scroll down to Call of Duty 3, you'll notice to the right that you MUST patch the ISO to 249 in order for it to work. On the Wiki, click the blue IOS Version Patcher link to the right of CoD3 to download IOS patcher. Make sure you put your CoD3 ISO in the same folder as the patcher, and then drag your ISO onto the patcher exe. Type 249, and it should say "successfully patched."

    Then burn this patched ISO to a dvd-r and play with NeoGamma, and it should work. I can verify this method works perfectly with the old Wiigator Gamma launcher, so NeoGamma should work the same.
     
  9. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    I need to change the ios file on my computer???
     
  10. Neo_Yggdrasill

    Newcomer Neo_Yggdrasill Newbie

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
    readme.txt should help. [​IMG]

     
  11. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    read me says type 30

    but that reply said 249 which one???

    Thanks!
     
  12. Lucky_69
    OP

    Newcomer Lucky_69 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    i'll try 249 thanks
     
  13. dsfanatic5

    Member dsfanatic5 Team ICO Freak

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    762
    Country:
    United States
    My post above explains it clearly, and I do suggest you visit the link to the wiki in my post. You'll encounter this same problem with other games such as Metal Slug Anthology (patch to IOS 249 in order to play Metal Slug 6), SSX Blur, Mortal Kombat Armageddon, etc. Only patch to 249 and nothing else, and be sure to have your ISO (not ios) for Call of Duty 3 in the same folder/location as the patcher, otherwise it won't patch correctly, and you'll make another coaster that won't work. You've been given a very generous amount of good info now, and there's no reason for it not to work now.
     

Share This Page