Help identify this cart

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by smithy1abc, Oct 15, 2009.

Oct 15, 2009

Help identify this cart by smithy1abc at 7:30 PM (1,965 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. smithy1abc
    OP

    Newcomer smithy1abc Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    Have been given this cart today, but don't know what make it is. When i put it in ds lite or dsi it comes up "ther is no card in the ds game slot".
    Maybe this is because there no proper firmware on the card, but I don't know what to load on it.

    Any help would be great.


    Piccy:
    http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1Nvjhr
     


  2. scrtmstr

    Member scrtmstr GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    839
    Location:
    the Netherregions!
    Country:
    Netherlands
    i think it's an acekard, the back of mine looks the same, and i remember i saw a sticker of an acekard with a actel chip. dunno for sure, can someone confirm this?
     
  3. smithy1abc
    OP

    Newcomer smithy1abc Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    Hello scrtmstr, I should of said that it came with a sticker which says "DSi compatible".
     
  4. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    did you get a box with it that said acekard and the sticker on the front say acekard with the sticker off like that and the back not being an acekard it look just like my EDGE
     
  5. smithy1abc
    OP

    Newcomer smithy1abc Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    No it didn't come with any box, just the cart and a DSi compatible sticker. I suspect it is an Acekard but don't know why it doen't show up in either dslite or dsi.
     
  6. phoenixclaws

    Member phoenixclaws GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    492
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    It doesn't look like either of the Acekard2is. I found this link to an Acekard2i review that show the front and back of both versions.

    Unless it's a different HWID, I'm not aware of a seam like that on the back of any of the Acekard2is.

    To check if it is an Acekard put AKAIO 1.5 on it and if it boots then you'll know. rofl.
     
  7. stab244

    Member stab244 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    654
    Country:
    United States
    Probably some knock off chip... I'm pretty sure AK2i has a bump. With this one you shouldn't notice too much of a bump. Of course I don't own this so I don't know.
     
  8. stab244

    Member stab244 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    654
    Country:
    United States
    Never mind then... Maybe the kernel wasn't updated so that it could run on 1.4, but that wouldn't make sense since TC said it didn't work on a DSLite either... Hmm...
     
  9. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    its probably sumthing bookleg
    ak looks nothin like that and the material and texture that card is mad eof doesnt look like any of the other dsi compatible flash cards
    its most likely just a scam
     
  10. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    if you are testing it with acekard firmware
    then try the official firmware on your DSL
     
  11. brissmas

    Member brissmas GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    165
    Location:
    Pallet Town ^-^
    Country:
    Australia
    Might be an Acekard? My Ak2.1 doesent have a bump.
     
  12. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,656
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    I remember some of the AK2.1s had a black PCB revision. Might be one of those?
     
  13. stab244

    Member stab244 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    654
    Country:
    United States
    Just realized something... Do AK2i's or AceKards in general have the little seperators?
     
  14. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    you mean teeth at the bottom
    no
     
  15. stab244

    Member stab244 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    654
    Country:
    United States
    Then I call bootleg or something...
     
  16. zhuzhuchina

    Member zhuzhuchina GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    537
    Location:
    Shanghai
    Country:
    China
    actually is not important which flashcard is, if ds lite or dsi tell you that there is not flashcard inside your console then this flashcard is not working.
    it can be a old acekard 2 or some r4 clone , if its broken just open it , try to press it and add some paper inside as some people suggested for bad contacts
     
  17. Leonidas

    Member Leonidas GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    sLOVEnia
    Country:
    Slovenia
    Teeth protected contacts, Actel PROASIC 3 chip, and a somewhat specific msd slot. This is definitely EDGE or maybe Cyclo DS if it exists in black. This cannot be an Acekard 2, it doesn't have a msd slot like this and it doesn't have full teeth either.
     
  18. smithy1abc
    OP

    Newcomer smithy1abc Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    Firstly thanks everyone for the replies!

    Can I just clarify, regardless of which card it is should it still show up when inserted into a dslite? Or does it need to have the relevant os software on the memory card to show up?
     
  19. Langin

    Member Langin GBAtemp's kpop addict

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    4,637
    Location:
    The Hague
    Country:
    Netherlands
    hmm yes it can be possible maybe its an clone
     
  20. stab244

    Member stab244 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    654
    Country:
    United States
    Even if it doesn't have firmware on the microSD card it should still be read by the DS. Now if the cart was completely unflashed then it wouldn't even be detected by the DS.
     

Share This Page