Heavy problems with editing ToS2

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Knolli, Nov 16, 2008.

Nov 16, 2008

Heavy problems with editing ToS2 by Knolli at 7:15 PM (1,256 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Knolli
    OP

    Member Knolli GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Germany
    Hello everyone,

    i'm trying the whole day to replace the american opening in tales of symphonia 2 with the one from the japanese version, but i can't make it work =/
    I already tried everything.
    First, i replaced it with Trucha signer (extracted the op.thp from japanese iso via trucha -> opened the us-iso -> replaced the op.thp -> signed the partitions -> burned it on verbatim dvd-r with 2.4x speed).
    Result: Wii-Disc-Channel shows "New Update" - So far so good, since i've a pal-wii, i have to start other-region games via gecko os, so i tried with my modified tos2-version. Launched GeckOS via HBC, pressed A - and...nothing. Screen freezes-
    Burned it a second time - same result.

    Then i tried the same replacemente-procedure with WiiScrubber 1.2 - same result. I'm really clueless right now and i'm really really begging you for help...i want that damn japanese opening =(

    oh yes my wii is running on wiikey with the latest update and wii-firmware v3.3e, but since i'm using gecko os this shouldn't matter, should it?
     
  2. trancepara

    Member trancepara GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Messages:
    124
    Country:
    United States
    I don't have much experience with this...but I'd consider burning at a faster speed.

    I have to use at least 8x on my games or else it'll be a very iffy burn. :/
     
  3. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Are you able to use any Trucha signed discs? I thought all 3.3 updates are a bad idea if you plan this.
     
  4. Knolli
    OP

    Member Knolli GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Germany
    and i thought, as long as you use gecko os and hbc it doesn't matter, cause gecko can still play trucha discs =/
     
  5. azeazezar

    Newcomer azeazezar Member

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    48
    Country:
    Belgium
    Depends. Did you get the latest online update or not?
    If you did, truncha wont work.
     
  6. Knolli
    OP

    Member Knolli GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Germany
    mh..i'm not sure, but it's possible i got it =/
    is there a way to downgrade? let me guess... =(
     
  7. azeazezar

    Newcomer azeazezar Member

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    48
    Country:
    Belgium
    Yes its possible to downgrade.
    take a look at all those backup launcher installer guides for more info
     
  8. Knolli
    OP

    Member Knolli GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Germany
    phew...that's a challenge =/ thousdands of programms and things, i need someone to tell me the basics and give me a step-by-step manual xD =/
     
  9. MizuhoChan

    Member MizuhoChan GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2008
    Messages:
    188
    Country:
    United Kingdom
    I got the Japanese OP to work, but I'm trying to get the Japanese audio for the whole game working too. Japanese OP is superior though.
     
  10. Majin Vegeta

    Member Majin Vegeta GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    159
    Country:
    Germany
    If you're interrested in my undubbed version, PM me Knolli.
    But I didn't only change the intro, also things like voices, SFX, title screen...
     

Share This Page