Having issues with softmod

Discussion in 'Microsoft Xbox' started by W.I.C.K.E.D., Sep 22, 2011.

Sep 22, 2011
  1. W.I.C.K.E.D.
    OP

    Member W.I.C.K.E.D. GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    Ok, I'll try to keep this brief. I used xboxhdm to softmod my xbox with unleashedx through a hotswap. Everything seemed to work fine. I used config magic to pull the eeprom. Unleashedx worked fine, I was able to ftp with no issues. I used AID to install evox, and this is where my issues began. My stock dash would no longer boot, and when I tried to add other dashes i kept getting batch errors. I decided to return the hdd to normal again with xboxhdm and restart the process. I even generated the hdd unlock code prior to make sure my xboxhdm disk had the eeprom on it, and it worked fine. I used xboxhdm to build the drive from scratch. I put it back in the box. When I tried to start it up now there is no dash, it goes to error 21 immediately after the boot screen. Does anyone know why this might of happened, and what I could do to fix it? My ultimate goal was to put a 1.5tb hdd in this sucker and move my dvd collection to it so I don't have to worry about disks getting damaged. Now it seems I'm kind of stuck unless I wanna buy a chip and soldering gun. Can I restore the stock dash and softmod? Been messing with this for a few days and I'm not sure of my options. Any help is appreciated, I thank you in advance. [​IMG]


    edit : I will add to that once evox was installed I could no longer ftp as well, as I was gonna try to transfer the stock dash to it this way, but no luck. My pc would ping through the cable, receive a response, but when flash fxp tried to connect it had no luck.
     
  2. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,104
    Country:
    United Kingdom
    Restoring the drive and starting over should have fixed it. Where did you get the files that xboxhdm uses to rebuild c: from? Your drive? or did you get a clean stock C: from somewhere else? If you used your files, I'd try a rebuild using a stock C: from some where else (AID should have a stock C: included with it), if you already did it using them, then I'm not sure, as a rebuild should have fixed it.
     
  3. W.I.C.K.E.D.
    OP

    Member W.I.C.K.E.D. GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    I believe it was the backup off of mine, but being the only other og xbox I modded was a hard mod, I could of made an error. This was my first softmod. I'm gonna try a few more things, and maybe I'll get some more suggestions from here. Wish me luck!
     
  4. yusuo

    Member yusuo GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Messages:
    2,196
    Country:
    United Kingdom
    I remember getting error 21 turned out my hard drive had died, hope this hasnt happened to you.
     
  5. W.I.C.K.E.D.
    OP

    Member W.I.C.K.E.D. GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    Hopefully not. Although, original xbox consoles aren't that hard to find or expensive now a days. I just don't wanna have to pound my head against the wall with this one, but sometimes you have to. Figured someone in a community this big has had this issue or heard about it before. Thanks for the posts peeps [​IMG]
     
  6. W.I.C.K.E.D.
    OP

    Member W.I.C.K.E.D. GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    I wanted to ask as well what the limit would be on replacing the drive, that would be stable? I wanted to add a 1.5tb drive as long as it's safe. I didn't know if there were any known issues I should be aware of. Like I said I did do a hard mod before but I only installed a 160gb drive which I had no concerns with.
     
  7. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,104
    Country:
    United Kingdom
    Long time since I messed with one, but if I remember right, 750GB was the largest without causing problems. Although as far as I know, it wasn't the size that was causing issue over that, it was most drives over that size were sata and the xbox never really played nicely with ide->sata adapters.
     
  8. W.I.C.K.E.D.
    OP

    Member W.I.C.K.E.D. GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    210
    Country:
    United States
    Well. I managed to put the stock dash back on it with xplorer. Didn't try to see if it would boot any games. It booted to the dash fine. Then I used xbox hdm again to put unleashedx on it, and all seemed to go fine. It completed the process and said it was done. I put the hd back in the xbox, then when I tried to boot it went to a screen to create an xbox live account. There were 3 options, I can't recall what they were at the moment, but every time I clicked on one the screen flashed white then went back to create live account screen. Does anyone know what this could be from? I'm not sure because the eeprom I got from evox backup seemed to not work. And just installing the default dash again it booted fine so I would assume the eeprom is there, as I believe it needs this to unlock the drive. If nobody has any conclusions to offer, is there another forum I could be linked to that might be able to give me a definitive answer? I know the orginal xbox systems are rather cheap now, I actually saw one at a second hand store for $15 USD, but I would like to find what I did wrong and how to prevent it in the future before taking this route. Thanks [​IMG]
     

Share This Page