GTA Chinatown Wars

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by odyssy, Mar 15, 2009.

Mar 15, 2009

GTA Chinatown Wars by odyssy at 9:30 PM (6,110 Views / 0 Likes) 21 replies

  1. odyssy
    OP

    Newcomer odyssy Advanced Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    61
    Country:
    Canada
    I have the G6 Lite.. has anyone been able to get this game to work properly?
    I've tried all of the standard things (dofat, notrim, etc.) - to no avail.
     


  2. scandal_uk

    Member scandal_uk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Messages:
    165
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=140824

    Use the AR fix - you can patch the game with DSATM.

    Edit:
    I just got it working on the G6 Lite - using the above AR code to patch the rom, and used a known-working game renamed to donor.nds. I used DSATM (also found on gbatemp) to patch it and selected the option "trim rom" in the udisk manager.
     
  3. odyssy
    OP

    Newcomer odyssy Advanced Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    61
    Country:
    Canada
    Could you provide some more details of what I need to do? I have never had to patch a game before (aside from whatever the g6 u-disk manager does..)
     
  4. King[NL]

    Newcomer King[NL] Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    Netherlands
    1. download DSATM
    2. make cheat.txt file in the same directory as DSATM with
    YGXE DEE4AA12

    020FCB3C 22329203
    3. move an old rom which you have confirmed working on the g6 lite to the DSATM dir
    4. rename that old rom to donor.nds
    5. move GTA-rom to DSATM dir
    6. open DSATM
    7. load DS game = gta-rom, load cheat.txt, save as will be your new patched rom
    8. click on ARM7 fix, click on enable/disable , click on enabled at start yes.
    9. click on autopatch game.
    10. start the G6 manager.
    11. choose the new patched rom and burn it with SAFE mode and ROM TRIM.
     
  5. rs4

    Newcomer rs4 Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    76
    Country:
    I've had zero luck getting this to work. I've followed the above steps and I either get a "save data cannot be accessed" error (using Castlevania OOE as the donor) or up to the Nintendo logo when I used Zookeeper as the donor file.

    Tried it with safe mode + trim, and safe mode + no trim; no joy.

    What donor rom are you guys using? afaik, I'm on the latest loader 5.1 and whatever the latest firmware is for the actual cart as well.
     
  6. GloveSec

    Newcomer GloveSec Newbie

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Australia
    THANK YOU! I tried and tried for hours to get this working, and with King[NL]'s instructions it now works perfectly! Much respect and many thanks!

    EDIT: rs4, I used a Big Bang Mini rom as the donor.nds. The latest cart firmware is v4.8, the latest PC software is loader 5.1.
    2nd EDIT: God, Big Bang Mini sucks.
     
  7. rs4

    Newcomer rs4 Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    76
    Country:
    Thanks GloveSec and King[NL], finally got it working.
     
  8. raccon82

    Newcomer raccon82 Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    Hi,

    I have tried the above method but still unable to let it work. I guess it works slightly better as I could boot the game already. But I'll always get hanged after the Nintendo logo faded. Do I still have to patched the game with save crack or anything else? Btw i'm using G6 Flash cart. Not lite.

    Thanks!
     
  9. Relic

    Newcomer Relic Member

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    30
    Country:
    First problem I was using an old version of DSATM now using v. 4.3.4 Is this latest?
    But I'm still getting errmsg "The save data could not be accessed..."
    Is the cheat.txt just an empty file with those two lines of code?
    Do I just have keep trying different donor roms until I find one that works?
    Thanks for any pointers you can give me.
     
  10. thejakal

    Newcomer thejakal Member

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Has anyone gotten GTA:CW wifi to work with the G6 Lite? I used the xdelta patch from the GBATemp homepage, and the game plays and saves fine so far (20 minutes in). But trying to connect to wifi, even by going into the DS connection settings, just goes into an endless loop that I can't quit.
    I'm using G6 lite w/ 4.9A loader and 5.1 UDisk manager.
     
  11. raccon82

    Newcomer raccon82 Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    I just manage to get it work with Big Bang Mini rom only. Thanks!
     
  12. Melchizedek

    Member Melchizedek GBAtemp Regular

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    196
    Country:
    Canada
    I can't get it to work properly either : I followed King[NL]'s instructions, but the game crashes after I choose the save game slot.
     
  13. hacker07

    Banned hacker07 Banned

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    168
    Location:
    1tb harddrive
    Country:
    Antarctica
    It is just the type of arm7 file you are using some games that are not wifi and multicard will not work so you must get an arm7 file that is wifi and multicard.
     
  14. Melchizedek

    Member Melchizedek GBAtemp Regular

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    196
    Country:
    Canada
    Well I tried with Big Bang Mini... which game should I use?
     
  15. magelof

    Newcomer magelof Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    34
    Country:
    United States
  16. scandal_uk

    Member scandal_uk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Messages:
    165
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Sorry I didn't reply after my initial post (I've been busy playing games) - I used the good old simcity donor rom and it worked first time. Online mode works OK too.
     
  17. Melchizedek

    Member Melchizedek GBAtemp Regular

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    196
    Country:
    Canada
    It didn't work for me when I used SimCity (J)... weird...
     
  18. scandal_uk

    Member scandal_uk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Messages:
    165
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Did you also use the AR code for this game?

    I used;

    Game Id: YGXE DEE4AA12

    [Hack]
    020FCB3C 22329203
     
  19. Pro2k

    Newcomer Pro2k Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden
    Hi, when i add my usrcheat.dat in my cheatcode editor 1.01, I cant find any urscheat with GTA. I have tried diffrent usrcheat, some dont work and some havent got GTA.
    Any ideas?
     
  20. RoadHog

    Newcomer RoadHog Newbie

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    Greece
    Thank you for the guide King[NL]! The game works perfectly!

    [​IMG]
     

Share This Page