GHWT update workaround

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Patelitojoe, Oct 27, 2008.

Oct 27, 2008

GHWT update workaround by Patelitojoe at 11:59 PM (1,797 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Patelitojoe
    OP

    Newcomer Patelitojoe Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    I don't want to update my Wii, but the only way to play GHWT is to update it. I used the Starfall update skip but I get a BSOD. IS anybody else having this problem? Does anyone have a solution that doesn't involved updating the Wii?
     
  2. trent_fox

    Member trent_fox GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    You don't want to update to what? I have 3.2 and no update was attempted.
     
  3. Patelitojoe
    OP

    Newcomer Patelitojoe Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    Idk what update guitar hero has so I don't want to run the risk of losing my firmware. I have 3.2U
     
  4. Dark_anth

    Banned Dark_anth Banned

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    243
    Country:
    United States
    wow simple solution. Geko region free. it skips updating! [​IMG] hope that i helped
     
  5. Patelitojoe
    OP

    Newcomer Patelitojoe Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    I already skipped the update. The game doesn't work without it. My problem now is getting the game to work without the update.
     
  6. Arek1985

    Newcomer Arek1985 Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    I had no problem brickblocking the game... But I did run the shop channel update and IOS51 update first maybe that's it.... But I doubt GH:WT would have the newest update but maybe it does because of the music store...
     
  7. Patelitojoe
    OP

    Newcomer Patelitojoe Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    I have it working with the backup loader but no luck with my d2ckey alone.
     
  8. sum182

    Newcomer sum182 Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    i did the shop and ios51 fix and it ran fine with GeckoOS. Not the backuploader version, the normal one
     
  9. linkinworm

    Member linkinworm GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    1,324
    Location:
    Birmingham (England)
    Country:
    United Kingdom
    all games to date are fine to update(even if it installs to 3.3) because the newest 3.3v2 update was issued on the 23rd of oct. i think the newes game that will have it will be disaster day of crysis(in the UK at least) anything game from november id say will have the newest update
     
  10. Patelitojoe
    OP

    Newcomer Patelitojoe Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    After a few minutes of playing the game it all of a sudden stopped working on me. Are there any patches for the backup loader I can use? Does gecko os have a wad?
     
  11. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    same here
     
  12. trent_fox

    Member trent_fox GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    Just let it update. It doesn't put on 3.3 or 3.4, no reason to worry. It won't break anything, honest.
     
  13. Patelitojoe
    OP

    Newcomer Patelitojoe Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    Thanks for the help but I have it working. I'm going to blame my media. The games works when I run it from Gecko OS using a dvdrw+ burnt at 2.4x and not with my TY dvd-rs. So case closed. Thanks for the help.
     

Share This Page