GeckOS vs WiiGamma? Same thing?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Stephanie, Feb 19, 2009.

Feb 19, 2009
  1. Stephanie
    OP

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
    I've read that some couldn't get Wii games to work so they loaded them through GeckOS instead and it loaded the game properly. My question is, these comments I'm reading about, are they from before Gamma's release? Gamma is designed to play Wii games, so does it play Cube games, too, or should I still keep my GeckOS channel? And if GeckOS does play Wii games, is it the same thing as Gamma? [​IMG]

    Thanks in advance.


    ~Steph
     
  2. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    GeckoOS came before gamma loader...
    Geckoos does not load backups...
    Gamma is based off of geckoos source...
    GeckoOS was originally called Gecko Region Free...
    Basically it's original function was just region free gaming...
    Since then it has Ocarnia cheat code handler built in..
    Can load files from sd and also interface with the usbgecko device o debug, dumgames and hack codes...

    now as to your reading old posts about running games that did not work through wii's disc channel...
    That was back when big n updated the ios's on the wii and patched the trucha bug...
    GeckoOS let you still play your trucha signed discs as long as you had a modchip installed...

    -kitt050383
     
  3. Stephanie
    OP

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
    Does my Gamma play Cube games?


    ~Steph
     
  4. linkinworm

    Member linkinworm GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    1,324
    Location:
    Birmingham (England)
    Country:
    United Kingdom
    gamma will play backup GC games if you have cMIOS installed
     
  5. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    did you not install softmii 0.2?
    if so, it's suppose to read gc backups by disc channel
     
  6. Stephanie
    OP

    Member Stephanie GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    your ceiling, watching you.
    Country:
    United States
    Thanks [​IMG]


    ~Steph
     

Share This Page