gc multi disc

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by eddzy, Oct 10, 2009.

Oct 10, 2009

gc multi disc by eddzy at 9:24 AM (1,234 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. eddzy
    OP

    Newcomer eddzy Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    Australia
    Hey guys, just wondering if it's possible to burn multiple gc isos onto one dvd-r? I have isos of a 2 disc game and really don't want to burn 2 dvds so if it's possible could somebody tell me how? I already googled but couldn't find anything? maybe I'm searching the wrong thing?
     
  2. atupac

    Member atupac GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    137
    Country:
    France
  3. eddzy
    OP

    Newcomer eddzy Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    Australia
    thanks. even though it's in french i can see from the pictures what to do! thanks alot [​IMG] i will try it now and let u know if it worked!
     
  4. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    or google wiitools 1.5. it is a compilation of homebrew applications which includes the gc multi game iso creator. i really find wiitools 1.5 very handy:)
     
  5. eddzy
    OP

    Newcomer eddzy Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    Australia
    Hey guys, i made a multi disc and it wont work, i open it on neo gamma and the 2 titles are in gibberish and when i press a to load it freezes or if i press z to load with patched mios it takes me to a menu that says boot dvd then it loads the dvd for about 10 seconds and then just goes back to that menu? any one know whats wrong?
     
  6. eddzy
    OP

    Newcomer eddzy Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    Australia
    any body got any ideas? hahah i'm desperate to play tales of symphonia!
     
  7. Skizzo

    Banned Skizzo Banned

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    475
    Country:
    United States
    Have you already successfully played single disc backup GC games?
     
  8. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    I've been wondering the same thing personally, but that's beyond the point.

    You could always just burn each game to two seperate discs.
     
  9. Skizzo

    Banned Skizzo Banned

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    475
    Country:
    United States
    I assume you're referring to the personally wondering as being beyond the point, and not the question itself. Oh, and thanks for the bit about what he could always do. Maybe a name change to Mr. Obvious is in order? [​IMG]

    There's no reason why the game shouldn't work on a multi, even shrunk. But there's no point in giving further advice until it is determined if he has indeed ever been able to play a GC backup. His multi-game disc might be fine and he just needs to patch MIOS. Which I'm sure you already know. [​IMG]
     
  10. eddzy
    OP

    Newcomer eddzy Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    Australia
    ok i solved the problem... i think the first multi just didn't work properly? i can play single games (super mario sunshine) and i re burnt the multi with wii tools and i ticked the shrink box and it works perfect!
     
  11. JP317

    Newcomer JP317 Member

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    35
    Country:
    United Kingdom
    Someone will tell me if I am wrong but I read that Tales of Symphonia disc 2 had to be on a separate disc as the game asks you to change discs, on that note would the second disc need to be on it's own or could it be on a different multi disc as long as it was the first on the list?
     
  12. Skizzo

    Banned Skizzo Banned

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    475
    Country:
    United States
    Did you read that setting the second disc with Z, launching with first disc, and then when asked to switch discs, pressing eject and reinserting the disc didn't work?
     

Share This Page