GBAExpLoader Problem

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by JaWaSc, Aug 11, 2008.

Aug 11, 2008

GBAExpLoader Problem by JaWaSc at 9:17 PM (1,426 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. JaWaSc
    OP

    Newcomer JaWaSc Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Germany
    Hi, i have a problem with the GBAExpLoader and the EzFlash 3in 1. Everytime when i want to set the 3 in1 into the rumble or the ram mode, i cant make a softreset and the screens turn black. I use the Version 0.57.
    I have the M3 Real and have an extra file named "Softreset.M3ds" But it still doesnt work. Plz help me.
     
  2. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    The only thing I can think of is that the file is corrupt or in the wrong place. It should be in the root, and it should be a proper dump of the M3 Real itself.
     
  3. JaWaSc
    OP

    Newcomer JaWaSc Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Germany
    It's in the root, and i don't think the file is corrupt, cause i test the file from the gbatemp download area and from another board.
    I use the latest M3 Firmware.
    Or you mean the softreset file? I would test it, but i dont know where i can download it.
     
  4. JaWaSc
    OP

    Newcomer JaWaSc Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Germany
    Hi it's me again, i don't know what i've done, but now i only can switch between the psram and the nor mode. I can't switch to the Rumble and Ram mode. But Games i patched with the rumble Patcher still works with rumble.
    And i have formate the sd card
     
  5. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    Try installing fresh files.
     
  6. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    First, back up any saves that are on the 3 in 1.

    Get the 3in1 version of the NDS Backup Tool, and use it to make a dump of the M3 Real. Rename the resulting file from PASSCARD3_AMFE00.nds to SoftReset.M3DS, and place it in the root of your memory card.

    That should be all you need to do.
     
  7. JaWaSc
    OP

    Newcomer JaWaSc Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Germany
    Thanks alot to all of you, it works [​IMG]

    This thread can be closed.
     

Share This Page