GBA/YsMenu Problem

Discussion in 'R4 DS' started by Nugg2396, Jun 10, 2009.

Jun 10, 2009

GBA/YsMenu Problem by Nugg2396 at 2:10 PM (1,882 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Nugg2396
    OP

    Member Nugg2396 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    239
    Country:
    Malaysia
    okay, i just downloaded a clean dump of Kingdom Hearts - Chain of Memories.gba, and put it into my card. I try to run it in YsMenu v0.02(via YsAuto as a firmware) and it says something about Slot-2, i thought you could just run GBA games on YsMenu directly. help plase [​IMG]
     
  2. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    As stated about 999999 billion times on this forum and others,to run gba games you need a slot 2 card reguardless of your slot 1 device even running YSmenu.....
     
  3. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,082
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Surely it's more than that by now?
     
  4. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    I stopped counting ages ago,since this is posted in the R4 forum I imagine he/she has an R4(not that it matters) but how could you miss the sticky right above the topic.....
     
  5. Nugg2396
    OP

    Member Nugg2396 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    239
    Country:
    Malaysia
    i kept trying to get to the sticky but it is locked
     
  6. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,082
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Oh, so it is. Just to reiterate - NO slot-1 flashcard can run GBA games without a slot-2 device.

    YSMenu GBA compatibility simply means that YSMenu can run GBA games through a slot-2 device without the need for any additional software.
     
  7. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    so your options are.....

    1.Buy a gba flash cart if you own still own a gba.
    2.Buy a ez flash 3in1 or similar device to run along side your slot 1 card.
    3.Either do #1 or #2 cause there is no gba emulater for the ds.
    4.If you have a good computer then go google VisualBoyAdvance and play your gba games on your computer.....
     
  8. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,082
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Personally I would recommend VBA-M, the improved version of VisualBoyAdvance. It runs a lot smoother.

    Get it HERE
     

Share This Page