GBA on r4 with memory expansion

Discussion in 'R4 DS' started by chicken12175, Apr 2, 2010.

Apr 2, 2010
  1. chicken12175
    OP

    Newcomer chicken12175 Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    i have a ds lite and an r4 cartridge.
    i want to play gba roms on it and i was wondering if i can play the roms that i have converted to .nds (with NDStation 1.1 - http://filetrip.net/f751-NDStation-1-1.html) when i have the extra RAM from the memory expansion pack for dsl designed for opera browser (http://www.amazon.co.uk/Nintendo-DS-Browser-Lite/dp/B000IH89W6)
    Thanks because i dont want to buy it and then it not.
    by the way, with no extra RAM in my ds it just freezes on the 'Gameboy' screen
     
  2. cman1783

    Member cman1783 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    159
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    *facepalm* There's no way to play GBA games from a Slot 1 card. You need a slot 2 device, not a memory expansion pack.
     
  3. emigre

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,919
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Actually the Opera expansion pack doesn't work for GBA games. Instead get the EZ Flash 3in1 which works with GBA and the Opera Browser, which I reccomend becasue its affordable and wroks rather well. Also NDStation is really outdated and doesn't work with later R4 firmwares. Instead use GBAexploader by Ruldoph or load GBA roms from YSmenu.
     
  4. ForteGospel

    Member ForteGospel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 29, 2008
    Messages:
    643
    Country:
    United States
    so it is posible to play gba games from an r4? all you need is the expansion pack and ysmenu?
     
  5. R4DS-DS

    Newcomer R4DS-DS Newbie

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    9
    Location:
    China
    Country:
    United States
    Take EZ 3in1
     

Share This Page