GBA on NDS

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by .:Crimonite:., Aug 2, 2009.

Aug 2, 2009

GBA on NDS by .:Crimonite:. at 6:24 AM (935 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. .:Crimonite:.
    OP

    Member .:Crimonite:. GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Messages:
    153
    Location:
    Melbourne, Victoria
    Country:
    Australia
    I understand many people have probably already asked this question, and i've tried searching, but with a minimum 4 character limit, i cant even search something with GBA in it. Anyway, to get to the point...

    If I buy a GBA flashcart for my GBA, it will work, obviously. But if I put the flashcart into the SLOT-2 in my NDS, will i still be able to play the games? I'm getting one either way, i'm just curious as to whether i can make it more convenient and just have one console with me.

    Just one more thing... PLEASE don't go all spastic at me coz so many people ask this, but i did try the search and a few other methods. So yeah, please be nice... [​IMG]
     
  2. GenesisX

    Member GenesisX GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    395
    Location:
    a vagina :)
    Country:
    United States
    it will work, but i don't own a slot-2 device so idk,(P.S.in the Moonshell+YSMenu Combination w/e theres a plugin that runs GBA on moonshell w/ slot 2 in(idk anything about it, i just saw the plugin))
     
  3. .:Crimonite:.
    OP

    Member .:Crimonite:. GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Messages:
    153
    Location:
    Melbourne, Victoria
    Country:
    Australia
    So ummm, is that a straightforward yes? and one more thing, is there some complicated process i have to go through to play the GBA roms on the GBA flashcart, or can i just "plug in and play"?
     
  4. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    It will work on the DS exactly the same way it works on the GBA, since it will be running in GBA mode. If you then buy a slot-1 NoPass device, you can boot the slot-2 device in DS mode and run DS homebrew and roms.

    Very few GBA flash carts are plug-and-play. Usually you have to run them through some sort of patcher software first.
     
  5. .:Crimonite:.
    OP

    Member .:Crimonite:. GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Messages:
    153
    Location:
    Melbourne, Victoria
    Country:
    Australia
    ok, that pretty much clears everything up for me then [​IMG]

    thanks for the help guys.

    .:Crimonite:.
     

Share This Page