GBA Linking on DS?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Makar, Apr 10, 2010.

Apr 10, 2010

GBA Linking on DS? by Makar at 7:21 PM (1,338 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Makar
    OP

    Member Makar GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    168
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Sorry if this has already been asked but I searched and didn't find what I was looking for....

    With the DSTWO there is built-in GBA Emulation. Is it possible to somehow link to another DS using the DSTWO and DS Local Wireless?

    While searching I found that it was not possible to link on GBA games, but that was only true while the DS is in GBA Mode because the DS functions are disabled, but with the DSi that's a different story because it doesn't have GBA Mode (I think?). While using Google I found that somebody said that GBA over wireless is impossible because it would cause a slight lag and cause the game to crash. Is this true as well?

    So do you think it would be possible? Has it already been done?
     
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    If there is no improvement over the gba emu in terms of wifi feature addon, the answer would be no.

    It would also require hacking the slot1 game to read data over wifi rather than accessing the slot2 directly.


    Makes this whole thing impractical when you lay down everything.
     
  3. Makar
    OP

    Member Makar GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    168
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Well I didn't mean over Wifi... Just local play.

    Anyway I do (kinda) see what you are saying... But a friend told me that the PSP had local play on it's GBA Emulator - Is this because it had a cable?

    EDIT: Also why are you even mentioning Slot 2? I'm specifically talking about the DSTWO which is Slot-1 and has a built-in GBA Emulator.
     
  4. _Chaz_

    Member _Chaz_ GBAtemp's Official Mook™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    5,624
    Country:
    United States
    It says in the manual that, no you can't.
     
  5. Makar
    OP

    Member Makar GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    168
    Location:
    United States
    Country:
    United States
  6. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    he is talking of the NDS manual
     

Share This Page