Gba Exploader Problem

Discussion in 'EZ-Flash' started by bardock, May 20, 2009.

May 20, 2009

Gba Exploader Problem by bardock at 10:28 PM (1,240 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. bardock
    OP

    Newcomer bardock Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Hi i have R4 and it has the ys menu on it and when i try to load up the gba exploader it always tells me "r4dldi.dat Cant open loader", is there a way to fix this?
     
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    manually patch the program from your computer first.
     
  3. bardock
    OP

    Newcomer bardock Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    how do i patch it, is their any program that i can get to do this?
     
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    see the download section.
     
  5. bardock
    OP

    Newcomer bardock Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    hey could you give me a link to that because i cant find it, sorry.
     
  6. bardock
    OP

    Newcomer bardock Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    hey could you give me a link to that because i cant find it, sorry.
     
  7. omgmog

    Newcomer omgmog Advanced Member

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    71
    Location:
    Oxford, England
    Country:
    United Kingdom
  8. bardock
    OP

    Newcomer bardock Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    ok i patched the gba exploader and the same thing is still showing up and does the ys menu have anthing to do with this?
     
  9. omgmog

    Newcomer omgmog Advanced Member

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    71
    Location:
    Oxford, England
    Country:
    United Kingdom
    Oh I didn't read that you were using YS Menu.

    There is a newer version of YS Menu out that has the r4dldi.dat file, but you will need to generate it yourself.

    There are a number of guides for doing this in the R4 forum, one example is http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=103560
     
  10. bardock
    OP

    Newcomer bardock Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    thanks i got it
     
  11. triassic911

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    If you have a recent version of ysmenu, just put the r4tf.dldi in the root of your sd card and it will do auto-patching.
     

Share This Page