GBA expansion question

Discussion in 'M3 Adapter' started by GcGX, Sep 6, 2008.

Sep 6, 2008

GBA expansion question by GcGX at 2:08 AM (929 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. GcGX
    OP

    Newcomer GcGX Advanced Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    I have the M3 ds real perfect bundle and I have a few games for GBA on it and I was wondering if there's a way to enable cheats for GBA games.
    Is there an action replay function for the GBA games like the NDS games for the m3?
     
  2. ENDscape

    Member ENDscape REBORN! I will post with my Dying Will!!!

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    1,488
    Location:
    ``orz
    Country:
    Philippines
    yes there is. but it uses a different cheat database.
     
  3. GcGX
    OP

    Newcomer GcGX Advanced Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    How do I set it up?
     
  4. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    gba cheat codes can be found here.
     
  5. GcGX
    OP

    Newcomer GcGX Advanced Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    I just downloaded the english GBA cheats from that site and unzipped the file, now what do I do?


    Sorry for so many questions, and thanks for all the help.
     
  6. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    put anywhere it in your card and in the gba cheat directory find the file.
    p.s not sure its been a long time
     
  7. ENDscape

    Member ENDscape REBORN! I will post with my Dying Will!!!

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    1,488
    Location:
    ``orz
    Country:
    Philippines
    When you load your gba game, you will be brought to a menu where you choose options. Theres an option there about using cheats, choose your cheat file and choose the cheats you want to use.
     
  8. GcGX
    OP

    Newcomer GcGX Advanced Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    I put the entire cheat folder on my card and tried loading a game, a menu didn't show up for me to choose cheats from, did i do something wrong?
     
  9. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    i think you have to choose the file there won't be a cheat tab like nds games
    You are using the original firmware not sakura right?
     
  10. GcGX
    OP

    Newcomer GcGX Advanced Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    Ok I just switched from Sakura to the Standard Firmware.
     
  11. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    im sure sakura can use i just dont know how [​IMG]
     
  12. GcGX
    OP

    Newcomer GcGX Advanced Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    I got it to work for the standard firmware then I just saved the game and put Sakura back on.

    Thanks for all the help
     

Share This Page