Games not showing after successful install

Discussion in 'Wii U - Homebrew' started by nvaughan84, Jul 15, 2019.

  1. nvaughan84
    OP

    nvaughan84 Member

    Newcomer
    1
    Jun 28, 2019
    United Kingdom
    Hi there,

    I recently had some issues with my Wii U (solved here: https://gbatemp.net/threads/wii-u-stuck-in-loading-loop.542105/)

    However, when I now install games via the Homebrew Channel they say they've successfully installed but then don't show on the Wii U menu as they did before!

    Could this have something to do with my previous issue? Could uninistalling and re-installed Haxchi solve the issue (and re-purchasing the DS game for the exploit)?

    Cheers :)
     
  2. EmulateLife

    EmulateLife GBAtemp Psycho!

    Member
    6
    May 30, 2016
    United States
    Haxchi wouldnt have anything to do with it because you dont even have to run CFW for the games to show up. Try to unplug your hard drive and install to internal and see if it shows up and report back.
     
  3. nvaughan84
    OP

    nvaughan84 Member

    Newcomer
    1
    Jun 28, 2019
    United Kingdom
    Thanks for the reply.

    I've tried unplugging the HDD and installing internally (by selecting to install to NAND) and it still doesn't show up.

    Could it be that the Nintendo ID I used to purchase the DS game to exploit it has been removed?

    Cheers,

    Nick
     
  4. Mat37

    Mat37 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    Dec 3, 2016
    France
    Does it matter ?
    You could'nt even boot Haxchi if the Nintendo ID is removed
     
  5. nvaughan84
    OP

    nvaughan84 Member

    Newcomer
    1
    Jun 28, 2019
    United Kingdom
    That's odd!

    the Mii character that had the Nintendo ID linked to it has been removed (not by me) and the only Mii on there has no Nintendo ID. When I try to re-link the Nintendo ID it says it can't as it's already in use on another Wii U

    But Haxchi definitely loads
     
  6. EmulateLife

    EmulateLife GBAtemp Psycho!

    Member
    6
    May 30, 2016
    United States
    I think once you purchase a game even if you remove the id it should boot. I still say it has zero to do with your problem though. It could be the sd card that holds the Wup files. Do you have another one you could try?

    How many games if any do show up or is it none? Are they Wii U games or vc games you're trying to install?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also look in system settings are thry showing up there?
     
    Last edited by EmulateLife, Jul 16, 2019
  7. EmulateLife

    EmulateLife GBAtemp Psycho!

    Member
    6
    May 30, 2016
    United States
    Do all the things i said before but try this install the WUP Installer GX 2 channel to your usb drive (not internal) and see if it shows up. If it does try to install a game through it and see if the game shows up. It should be in this download.

    https://sourceforge.net/projects/wup-installer-gx2/
     
  8. dojafoja

    dojafoja life elevated

    Member
    7
    Jan 2, 2014
    Are you sure they aren't showing up on a different page? When I install games they don't show up on my main home screen. I have to scroll all the way to the far left page and they are always there instead.
     
  9. nvaughan84
    OP

    nvaughan84 Member

    Newcomer
    1
    Jun 28, 2019
    United Kingdom
    How do I go about installing WUP GX 2 on the HDD?

    Thanks for your help :)
     
  10. EmulateLife

    EmulateLife GBAtemp Psycho!

    Member
    6
    May 30, 2016
    United States
    It should be in the link I just gave you. You just install it like a game using WUP Installer GX2 and choose usb. It might not work though since it might not show up like your games but worth a try.
     
  11. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan

    Member
    14
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Glasgow
    How many games do you currently have installed? if it's over 300 then that is the issue as the wiiu has a 300 game limit.
     
  12. toxic9

    toxic9 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 13, 2016
    check if you are using the old version of wup installer and try again. if it doesn't work:

    1. uninstall haxchi
    2. do a factory reset
    3. format hdd
    4. try again
     
Loading...