1. daxyd

    OP daxyd GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2018
    Messages:
    124
    Country:
    Canada
    I need help. I play Fortnite on pc but it does not run well. Some rare chances, it runs at perfect speed. It's so slow! I have 329 GB free of space. And the maximum is 465GB. I play on a HP Probook 6470b laptop. Help!!
     
  2. Pedeadstrian

    Pedeadstrian GBAtemp's Official frill-necked lizard.
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    3,936
    Country:
    United States
    Your available hard drive space is irrelevant here. Your laptop's specs are way below Fortnite's minimum specs. Aside from running at the lowest possible graphical setting and closing out every program other than it while running, your only option is to get a better computer.
     
  3. daxyd

    OP daxyd GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2018
    Messages:
    124
    Country:
    Canada
    I also set all of the settings to low, and sometimes it runs perfect

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    So, that means I need to close the Epic Games Launcher?
     
  4. Pedeadstrian

    Pedeadstrian GBAtemp's Official frill-necked lizard.
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    3,936
    Country:
    United States
    If it's the kind of launcher that can be closed after its respective game is opened, then yes. Some game launchers need to stay open when the game is being played, though. Test and find out.
     
  5. daxyd

    OP daxyd GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2018
    Messages:
    124
    Country:
    Canada
    alright, doing that now.
     
  6. snails1221

    snails1221 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    Fortnite isn't going to run well on a 3rd gen moible i5 and integrated graphics
     
    Last edited: Jul 10, 2018
  7. KazoWAR

    KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,944
    Country:
    United States
    you can also try running at a lower scree resolution
     
  8. Pedeadstrian

    Pedeadstrian GBAtemp's Official frill-necked lizard.
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    3,936
    Country:
    United States
    Their laptop's maximum resolution is 1366 x 768.
     
  9. nolimits59

    nolimits59 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    591
    Country:
    France
    Sometime the launcher gets crazy and take 60-70% of the processor randomly, but yeah you can play with the launcher closed.
     
  10. offsense
    This message by offsense has been removed from public view by Chary, Jul 10, 2018.
    Jul 10, 2018 Show
  11. KazoWAR

    KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,944
    Country:
    United States
    it scales all the way down to 576x360, sure its not pretty, but sometimes you got to make due with what you have.
     
  12. SCOTT0852

    SCOTT0852 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2018
    Messages:
    1,137
    Country:
    United States
    That's how it runs on my pc too. My graphics card is garbage.
    That's completely irrelevant.
    This is your problem. Your computer is way too underpowered to play fortnite. Your only solutions are to get a new computer or download fortnite on whatever other consoles you have (PS4, Xbox 1, or Switch).
     
  13. daxyd

    OP daxyd GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2018
    Messages:
    124
    Country:
    Canada
    nevermind, I got an xbox.
     
    MythicalData likes this.
  14. Souliousery

    Souliousery Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2017
    Messages:
    63
    Country:
    Canada
    Sorry to make this irrelevant reply, but I think Fortnite is overrated. I prefer different battle royale games in my opinion.
     
  15. JellyPerson

    JellyPerson https://discord.gg/BMVma8j
    Banned

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    1,164
    Country:
    Korea, North
    cool but no one cares

    Also, try lowering the resolution, OP. It'll help.
     
    MythicalData and SpiffyJUNIOR like this.
  16. I love Fortnite.
     
  17. daxyd

    OP daxyd GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2018
    Messages:
    124
    Country:
    Canada
    I actually got a new computer and the specs are:
    Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB
    Processor Intel(R) Core(TM) i5-5250U CPU @ 1.60GHz, 1601 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    It is an Intel NUC
    Will it be able to run well?
     
    MythicalData likes this.
  18. PityOnU

    PityOnU GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 5, 2012
    Messages:
    1,108
    Country:
    United States
    no.
     
    SCOTT0852 likes this.
  19. Souliousery

    Souliousery Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2017
    Messages:
    63
    Country:
    Canada
    Necrobump. Please, no.
    Not at all. It's really meant for simple tasks or for hosting HTPC software to watch movies.
     
    Last edited: Nov 17, 2019
    SCOTT0852 likes this.
  20. Taleweaver

    Taleweaver Storywriter
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    7,373
    Country:
    Belgium
    Your memory is sufficient, but your average clock speed is still way too low. I'm not familiar with Intel's NUC lineup, but from what I gather they're all but made for gaming. Basically : without a dedicated GPU the best you can hope for is struggling to keep lag, slow loading and artifacts at bay.
     
    SCOTT0852 likes this.
  21. SCOTT0852

    SCOTT0852 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2018
    Messages:
    1,137
    Country:
    United States
    Fortnite has since changed the minimum requirements. That won't even be able to get into the game, let alone run it well.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - fortnite,