ROM Hack Fire Emblem Fates ROM Hacking Issue (HANS)

HD PIZZAS

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2016
Messages
15
Trophies
0
Age
22
XP
384
Country
Canada
I think I'm posting this in the right place, so if I'm not just let me know.


Earlier today I finally got Homebrew on my New 3DS because of browserhax. I attempted to ROM hack through HANS, but I ran into the issue where it freezes whenever I try and load it. It doesn't load through HANS whether the .romfs file is applied or not. All of other games (SSB4, Pokemon AS) all load through HANS without an issue. My FE Fates is a downloaded copy, and all my other digital copy games and cartridges work. I included a picture to show where it freezes (it freezes there every time I try it)
I appreciate any help I can get. :)

http://imgur.com/a/AiiTT

(Side Note: The picture of the 3DS is the best pic I ever took!)
 

MsMidnight

part time fe modder
Member
Joined
Oct 12, 2015
Messages
1,753
Trophies
0
Location
kys
Website
camilla.hostfree.pw
XP
1,437
Country
I think I'm posting this in the right place, so if I'm not just let me know.


Earlier today I finally got Homebrew on my New 3DS because of browserhax. I attempted to ROM hack through HANS, but I ran into the issue where it freezes whenever I try and load it. It doesn't load through HANS whether the .romfs file is applied or not. All of other games (SSB4, Pokemon AS) all load through HANS without an issue. My FE Fates is a downloaded copy, and all my other digital copy games and cartridges work. I included a picture to show where it freezes (it freezes there every time I try it)
I appreciate any help I can get. :)

http://imgur.com/a/AiiTT

(Side Note: The picture of the 3DS is the best pic I ever took!)
Are you loading a romfs ? Maybe it's corrupt
 

HD PIZZAS

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2016
Messages
15
Trophies
0
Age
22
XP
384
Country
Canada
I personally use LayeredFS as it's smaller than a romfs. Also you don't need to dump because you can get a .cia or .3ds from the ISO site and extract it
To my knowledge (I'm new at 3DS homebrew so correct me if I'm wrong) I can't get stuff like that because I'm running 11.0.0-33U. But I'm not too sure
 

KunoichiZ

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 16, 2012
Messages
8,830
Trophies
0
Age
28
XP
4,597
Country
United States
To my knowledge (I'm new at 3DS homebrew so correct me if I'm wrong) I can't get stuff like that because I'm running 11.0.0-33U. But I'm not too sure
That's true. But you can still download the CIA/.3DS file and extract the files frim that.
 

HD PIZZAS

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2016
Messages
15
Trophies
0
Age
22
XP
384
Country
Canada
That's true. But you can still download the CIA/.3DS file and extract the files frim that.
I would like to try that, but I don't think the issue I am having with HANS is related to that. Even if I don't apply .romfs file it still won't run
 

ValiantChan

Well-Known Member
Member
Joined
May 24, 2016
Messages
105
Trophies
0
XP
735
Country
Hong Kong
Some newer digital games don't work with HANS, and Fates is one of them. I think this fixes it, but I don't use HANS so I can't vouch for it.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Chickens are known to eat their own eggs
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I sent them the idea for the surstroming flavored vodka.... I am sorry they tasted it lol
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    He's a one nut wonder
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Good night
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Nighty Night!
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I bought a bigger computer desk/stand last year, cause mine was always too cluttered and messy. Now with new bigger desktop, I have more room for junk, to make it even more cluttered. I thought would help, but made it worse.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    My new desks arriving tomorrow
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I'm jelly
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Gonna be a bitch putting together
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I think I'm gonna just build my own new one with cabinet board and then stain it dark.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Nuh f all that, I have all the tools in my shed to make cabinets. I'll just custom make my own soo much cheaper. I want to do a corner unit anyways, for 3 monitors.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Still looks nice
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    True dat
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    How have you, and my wifey been? Been busy and haven't been here much. Oh and tell Uremum that Friday will be fine. I'll get cash before this time.
  • BakerMan @ BakerMan:
    MY BIRTHDAY IS IN LIKE A WEEK
    +2
  • BakerMan @ BakerMan:
    W BOYS
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    We know
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    MiniTool is so slow at extending partitions
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I prefer AOMEI Partition Assistant
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Happy birthday @BakerMan in case I miss it. Hope you have all your dreams come true,except the Wario in the woods one
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Free edition doesnt let you resize
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    So seriously, damn I didn't know that. One to grow on...Gonna go check myself
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Etcher decided to partition like 400GB of this sd card so trying to find a good software that doesnt ask for your entire check
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Is it a blank Partition, or are you trying to take an existing partition and extend it
    BigOnYa @ BigOnYa: Is it a blank Partition, or are you trying to take an existing partition and extend it