Ezflash 3in1 Help

Discussion in 'GBA - Hardware, Devices and Utilities' started by Vietkid420, Apr 14, 2010.

Apr 14, 2010

Ezflash 3in1 Help by Vietkid420 at 3:49 PM (1,944 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    I need help on how to save with a ezflash 3 in 1. I recently put Golden Sun on my 3in1 and i try to save but it give me a error msg that it cant save, so far this happen to all the gba games i put in my 3in1! So how do you save in a EzFlash 3 in 1? It there a certain type of buttons you have to press like the Supercard MiniSD?
     
  2. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    [​IMG] anyone help me!
     
  3. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    And how are you putting it on the 3in1?

    What is your slot1.
    What are you using to load GS.
    What mode are you using, PSRAM or NOR.



    Some of use will actually go to sleep every once in a while.
     
  4. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    Im using the Acekard 2i and i think the it erase something on the 3in1 and replace the files with the gba rom! Than i can load it in slot 2 without the slot 1 card, but it doesnt save
     
  5. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    If your using AKAIO, and you get the backup memory error when trying to save. Just run it in NOR mode. To do that bring up the properties on the gba game they press Y to flash it to NOR.

    Looks like this:
    [​IMG]

    The error message about backup memory should go away when you play it from NOR.
     
  6. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    im going to try it!
     
  7. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    ok i did what u told me to do and when the game loads for the first time there isnt a nintendo sign.
    than i load the game in slot 2. It golden sun and when i press start save it say "Unable to detect backup memory."
     
  8. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    your going to have to use gba exploader to play it or with cory's loader. you can find both links to the software in the first link in my sig. under the section that says software.
     
  9. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    thx for the help but for the first link do i have to open my 3in1 or which 1 should i download
     
  10. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    under the section labeled software, use either the 0.58b0 or cory's loader.
     
  11. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    im currently work on the setting for 0.58 1 now corey loader doesnt work.. i will post soon if this loader works
     
  12. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    You might have to switch to the official firmware for the AK2i to run the other loaders rather than use AKAIO, it is a config issue that is not set by default for you that prevents most users from using anything but the internal loader to play gba.
     
  13. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    ok the 0.58 loader boots up! what do i do next? the readme files was to hard to understand.
     
  14. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    instructions for what buttons do what are in the box at the bottom of the screen.

    [​IMG]

    gba exploader autopatchs the game correctly for you to run the game in PSRAM or NOR mode.

    try PSRAM mode first.
     
  15. Vietkid420
    OP

    Newcomer Vietkid420 Advanced Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    United States
    right now im copying the game to my 3in1! i can figure the rest by myself now.



    Thank You So Much "how do i do that"

    u took time to take pic for me too!
    ur the coolest gbatemp member
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  16. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,805
    Country:
    Antarctica
    your not the first person to ask, I had those for a while.
     

Share This Page