Experienced user having strange problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by DigitalSquirrel, Sep 26, 2010.

Sep 26, 2010
  1. DigitalSquirrel
    OP

    Member DigitalSquirrel GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    4.1U
    Latest USBloaderGX
    WFBS partition on a WD Mybook
    CIOS rev20(default install)

    Everything has been working, then someone used my Wii and now USBloaderGX doesn't see the USB drive (the drive and it's data are all functional)
    AND
    Priiloader install gives me some bs about "ios58 not being patched with ES_DIVerify using cios"

    Any ideas on what the problem could be? Things have gotten really complicated on 4.1 and 4.3.
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Post a syscheck please
     
  3. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    for priiloader hold B then press +
     
  4. Slyakin

    Member Slyakin See ya suckers

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    4,450
    Location:
    Soviet Slyakin
    Country:
    United States
    Yes, I think maybe someone MIGHT have done something to your IOSs.

    Post a syscheck. [​IMG]
     
  5. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    priiloader0.4 won't work from HBC1.08
    Priiloader needs an update. Work around is to use Multimodmanager, and load a signed ios to intall priiloader.Holding B does'nt help if you load the installer from HBC 1.08

    On your SD root delete global config from the "config" folder. It might help loading USBLGX.
    Do you have a WBFS or FAT drive?

    USBLGX has issues with fat formatted drives ( Corrupting them! )
    Try another loader to see if those work ( Wiiflow or CFG usb loader. )

    Then post a syscheck if all else fails.
     
  6. DigitalSquirrel
    OP

    Member DigitalSquirrel GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    I'm using WFBS, and it has been working up to this point.
    I think my priiloader is at ver 0.3, I deleted the config and nothing was fixed.


    ________________________________________________________________________________
    ____________________
    SYSCHECK:

    "DOP-Mii Report"
    "Region", North America (U)
    "Hollywood Version", 0x11
    "Wii Unique DeviceID", 51663222

    IOS Version, FakeSign, ES_Identify, NAND, Flash
    "250 (v20)",Enabled,Disabled,Enabled,Disabled
    "249 (v20)",Enabled,Disabled,Enabled,Disabled
    "236 (v65535)",Enabled,Enabled,Enabled,Disabled
    "224 (v65535)",Enabled,Disabled,Enabled,Disabled
    "223 (v65535)",Enabled,Disabled,Enabled,Disabled
    "222 (v65535)",Enabled,Enabled,Enabled,Disabled
    "202 (v65535)",Enabled,Disabled,Enabled,Disabled
    "80 (v6943)",Enabled,Disabled,Enabled,Disabled
    "61 (v4890)",Enabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "60 (v6174)",Enabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "58 (v6176)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "56 (v5405)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "55 (v5149)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "53 (v5149)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "38 (v3610)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "37 (v3612)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "36 (v1042)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "35 (v1040)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "34 (v1039)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "33 (v1040)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "31 (v1040)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "30 (v1040)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "28 (v1292)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "22 (v777)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "21 (v514)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "20 (v12)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "17 (v512)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "15 (v257)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "14 (v262)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
    "13 (v10)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "12 (v6)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "11 (v10)",Enabled,Enabled,Enabled,Enabled
    "9 (v520)",Disabled,Disabled,Disabled,Disabled
     
  7. DigitalSquirrel
    OP

    Member DigitalSquirrel GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    I just fixed the fakesign for the cios249, and still USBGX isn't reading my USB drive. [​IMG]
     
  8. myron0815

    Newcomer myron0815 Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    try cios v17
    newer revision wont work (yet)
     
  9. trumpet-205

    Member trumpet-205 Embrace the darkness within

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    For newer revision to work, you must use IOS38 as base IOS.
     
  10. PPSainity

    Member PPSainity Blinded by Science

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Canada
    What version of USB Loader GX are you using?
    USB Loader GX r938 running on a 4.3 Wii with a WBFS partition works fine with cIOSx rev20 with an IOS 38, 56, or 57 base just fine. No corruption, or other issues. Been running r938 with cIOSx rev20 with a IOS56 base on a dual partitioned FAT32/WBFS formatted 1TB WD MyBook for a long while now.

    -[]D
     
  11. dn_angel000

    Member dn_angel000 Phantom User

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    592
    Country:
    United States
    Is ur HDD plugged in2 the Wii?
     

Share This Page