Eshop Games on EmuNAND

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Canadacdn, Jan 11, 2015.

  1. Canadacdn
    OP

    Canadacdn GBAtemp Regular

    Member
    147
    73
    Jul 20, 2007
    Canada
    Canada
    I'm having a bit of trouble getting my 3DS to recognize my eshop content on the SD card when running EmuNAND. I have successfully installed GW 3.0.1 ultra on my red card, made a NAND backup, backed up the contents of my SD card, installed and updated EmuNAND, then downgraded sysNAND to 4.2.

    After restoring my backed up content to the SD card, and running emuNAND the system will still not recognize the content and load it in the home menu. Does anyone know what's going on here?
     
  2. Melon__Bread

    Melon__Bread ~It's A Magik~

    Member
    710
    400
    Dec 9, 2013
    United States
    I had the same issue, I gave up.
     
  3. Livin in a box

    Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Member
    1,794
    86
    Jul 18, 2008
    Purgatory
    On your SD card, did you go into the Nintendo 3DS folder, then into the pre-created folder in there (mixture of letters and numbers). Then when you click on this I think there is yet another folder, and then inside this there should be one with "data", etc. Have you pasted your backups directly in there? Remember to replace the db's folder as well.

    I also had this problem and this is how I fixed it, all is working fine now.
     
    Canadacdn likes this.
  4. Canadacdn
    OP

    Canadacdn GBAtemp Regular

    Member
    147
    73
    Jul 20, 2007
    Canada
    Canada
    Thanks, I'll give that a shot.
     
  5. Livin in a box

    Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Member
    1,794
    86
    Jul 18, 2008
    Purgatory
    I just moved around my files all over the place in the folders, it ended up just working in the end, I think that's what I ended up doing!
     
  6. Canadacdn
    OP

    Canadacdn GBAtemp Regular

    Member
    147
    73
    Jul 20, 2007
    Canada
    Canada
    Your suggestion seems to have worked. All my stuff is loading correctly now (except for DSiware), thank you!
     
    Livin in a box likes this.