Hacking Question Error after upgrade to 9.0.1 with Choi

drmarvin

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 2, 2009
Messages
319
Trophies
1
Age
46
Location
Canada
XP
359
Country
Canada
Hi all

I had things running nicely on 8.1.0 with Atmosphere. I upgraded the firmware to 9.0.1 with ChoiDujourNX. It rebooted fine after with my dongle, but I needed new sig patches (I had the newest Atmosphere on my SD). I FTPd the patches over and rebooted. Now, the Switch starts, I see the light flash on the dongle as it accesses the payload, and a small red and white error (unreadable because it’s so fast) flashes up and disappears. If there is no SD in the slot, it tells me so because the error stays up.

As a troubleshooting measure, I put REINX on it but I know it won’t really work because it doesn’t support 9.0.1. It booted to its menu alright, so I assumeD the SD slot isn’t broken. I did the same with SX OS. SX will only go to a black screen if I tell it to boot (OFW or CFW). With REINX, I was able to disable AutoRCM, and can boot into OFW. I can access my purchases on the SD and my carts work too.

I’m not sure if it’s important, but I did the cart slot upgrade too. I think things went bad after that.

Any ideas how I can get back going with Atmosphere? I’ve tried several different cards, reformatted, both FAT32 and exFAT. Just a brand new Atmosphere install, Kosmos, updated payload on the dongle. I’m totally out of ideas and am open to anything. Thoughts?
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
GBAtemp Patron
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,561
Trophies
2
Age
28
Location
New York City
XP
12,501
Country
United States
Hi all

I had things running nicely on 8.1.0 with Atmosphere. I upgraded the firmware to 9.0.1 with ChoiDujourNX. It rebooted fine after with my dongle, but I needed new sig patches (I had the newest Atmosphere on my SD). I FTPd the patches over and rebooted. Now, the Switch starts, I see the light flash on the dongle as it accesses the payload, and a small red and white error (unreadable because it’s so fast) flashes up and disappears. If there is no SD in the slot, it tells me so because the error stays up.

As a troubleshooting measure, I put REINX on it but I know it won’t really work because it doesn’t support 9.0.1. It booted to its menu alright, so I assumeD the SD slot isn’t broken. I did the same with SX OS. SX will only go to a black screen if I tell it to boot (OFW or CFW). With REINX, I was able to disable AutoRCM, and can boot into OFW. I can access my purchases on the SD and my carts work too.

I’m not sure if it’s important, but I did the cart slot upgrade too. I think things went bad after that.

Any ideas how I can get back going with Atmosphere? I’ve tried several different cards, reformatted, both FAT32 and exFAT. Just a brand new Atmosphere install, Kosmos, updated payload on the dongle. I’m totally out of ideas and am open to anything. Thoughts?
Try booting Atmosphere without your dongle.
 
General chit-chat
Help Users
    SylverReZ @ SylverReZ: Lol +1