Error 80000004

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by ~someEBfan~, Aug 13, 2009.

Aug 13, 2009

Error 80000004 by ~someEBfan~ at 8:05 PM (2,172 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    I'm sure you all heard the story before...Sorry If I missed a fix somewhere here

    Any way so I run 5.03 and PSP 2000 So I'll just tell you kind souls what I did

    Uploaded ChickHen R2 to PSP
    Ran ChickHen
    Uploaded CFW loader 3.01 it has henctrl.prx from the 1.0 version
    Ran M33

    Went to laptop (Vista)
    Inserted Mega Man legends 1 disk
    Ran Auto Pop station.
    Settings are...


    Interface W2k/XP - IOCTL scsi commands
    Drive [0:0:0]
    Read mode BE_2 (ATAPI SPEC 2)
    Try to limit Speed Unchecked
    Don't wait until drive is ready Unchecked
    Speed is 2X
    Try reading a gain on error Unchecked
    Show Message box on reading error Unchecked
    Use PPFpatch file unchecked
    Sub channel reading
    No File Under sub channel

    Ran Auto popstation

    Converted to an Eboot folder
    Put it in the psp folder
    Uploaded 5.00 version EBOOT
    Uploaded New_PSAR Dumper
    Used PSAR dumper and got Pops and popsman PRX
    Flashed 5.00 Pops and popsman Prxs

    Attempted to run game and got 80000004
     
  2. Skyline969

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Just what is CFW loader 3.01? You want this.
     
  3. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    I used it as is and I still got 80000004
     
  4. DarkWay

    Member DarkWay tsubasa hiroge

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Location:
    Cornwall
    Country:
    United Kingdom
    you can't play megaman legends on psp it requires 2 joysticks...........or it did last time I played it on my ps2
     
  5. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    It doesn't need 2 Joy sticks I have all 3 of them and I never use the joy sticks

    I'm more of a pad person
     
  6. DarkWay

    Member DarkWay tsubasa hiroge

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Location:
    Cornwall
    Country:
    United Kingdom
    there are 3 megaman legends [​IMG] I thought there were only 2.............*googles*
     
  7. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,762
    Country:
    United States
    did you make the eboot yourself?
    it may have something to do with the eboot icons

    PopStation ImagePacks
     
  8. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    Not really but The misadventures of tron bonne counts though its a spinoff. There's also that MML on the cell phone So there is actually 4
     
  9. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    Well I ran the Eboot converting thing but I didn't do anything to it...
     
  10. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,762
    Country:
    United States
    if you dont care about the lang


    there is a PSP JP port (umd games) of
    Rockman Dash 1
    and
    Rockman Dash 2

    the are MML games
     
  11. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    My PS2 is broken, I don't know where my PSX is and I don't have a ps3 And I want to play my PSX games
     
  12. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,762
    Country:
    United States
    this may help

    also
    update to CFW enabler 3.60
     
  13. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    Eh guide is a bit complicated but...

    Here is what I did

    Created ms0 folder in the root
    Added the downloaded stuff so now it's
    F/ms0/seplugins/popsloader
    F/ms0/seplugins/popsloader.prx
    F/ms0/seplugins/pops.txt

    Opened CFW 3.60
    Went to settings
    Went to plugins
    No plugins detected.

    Exactly what I did...
     
  14. Skyline969

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Change this to:
    ms0:/seplugins/popsloader
    ms0:/seplugins/popsloader.prx
    ms0:/seplugins/pops.txt

    Or if that doesn't work, try the slashes in the opposite direction. ms0 refers to your memory stick drive letter, not a folder called ms0. But in the text file on the PSP, you need it the way I put it.
     
  15. Spartan117H3

    Member Spartan117H3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    209
    Location:
    Maryland
    Country:
    United States
    I see that nobody has answered what the actual error code 80000004 is. Apparently, after looking it up, it is categorized under firmware problems.

    "80000004 - its just a general error code that the PSP spits out when it doesn't understand something... could mean anything really."

    Doesn't really help but I figured I'd just mention it in case anyone else tries to look for it.
     
  16. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Some people report a flash1 format solves this issue. Since you can't necessarily do that so easily, i'd suggest you use the Restore to default settings option in the Settings Menu.
     
  17. sm69

    Newcomer sm69 Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    check ur kernel settings
     
  18. ~someEBfan~
    OP

    Newcomer ~someEBfan~ Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    I've already tried to restore default settings...
     

Share This Page