1. Justin20020

    OP Justin20020 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    770
    Country:
    Germany
    Hello, i have an o3ds with 9.0 emunand with rxtools. I want to update the emunand to 10.3 but there it begins to fail. I tested it with my mobile data on my phone too. I downgraded the o3ds from 9.8 to 9.0. Is there a way how to fix it?
     
  2. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    15,149
    Country:
    Australia
    How does it fail, and what steps did you take?
     
  3. Justin20020

    OP Justin20020 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    770
    Country:
    Germany
    Steps:

    On sysnand 9.0 i start ninjhax 1.1b and from there I start with holding L rxtools. I select emunand and on there, I go to the system settings. From here I set the wifi on and press system update. It take 5-10 seconds if 15% from the blue bar is fulled and then it gave me an error that the update won't be continued..
     
  4. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    7,413
    Country:
    United States
    I would enter rxTools dev mode and update your Sysnand to 9.2.0-20 with sysupdater this way you have a clean sysnand with nor errors. Re Format emunand and then update your Emunand. It sounds like a long process but I believe your downgrade was not complete and you are missing or have incorrect titles.
     
    CrispyYoshi and Quantumcat like this.
  5. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    15,149
    Country:
    Australia
    That's weird. You could also try updating manually with sysupdater. Make a backup of your emuNAND (with emuNAND tool) and keep it somewhere safe. Install sysupdater.cia on your emuNAND and get the 10.3 update files (matching your region and old/new) from either "that" ISO site or 3DSNUS. Make an "updates" folder on the root of your SD card and put the files in there. Open sysupdater in emuNAND and update. If anything goes wrong, you can restore your emuNAND backup and try again.

    Edit: Try what Xenon Hacks said too, but on "that" ISO site, one of the packs labelled as 9.2 is actually 9.0 so may not work.
     
    Last edited by Quantumcat, Jan 4, 2016
  6. Justin20020

    OP Justin20020 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    770
    Country:
    Germany
    How can I enter the dev mode? On that iso site, I loaded already 9.2.0 update cias. But I came to 9.0 :/

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Thanks. I will give it a try later. Im tired^^
     
    Quantumcat likes this.
  7. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    15,149
    Country:
    Australia
    DevMode is only available on some rxtools builds, 2.5.1 and 3.0 but I'm not certain. If updating your sysNAND, it's SUPER important to be in either devMode or pasta mode, otherwise you get a brick.
     
  8. Justin20020

    OP Justin20020 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    770
    Country:
    Germany
    so, I'm on Sysnand 9.2 already. Reformating the Emunand now. Hope it works^^
     
    Quantumcat likes this.
  9. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,678
    Country:
    Iraq
    you have to keep trying, that happened to me too.

    hint: move with your 3ds as close to your router as you can .
    keep trying it will work out eventually
     
  10. Mystic Shadow

    Mystic Shadow GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    143
    Country:
    United States
    I thought with rxtools you needed that encrypted key on the root of your sd. Idk its been awhile since I did this stuff to my o3ds.
     
  11. Justin20020

    OP Justin20020 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    770
    Country:
    Germany
    It was my internet that failed. I tried it with another router and it worked perfectly :)
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Emunand, update, error